mincemeat koffiebroodjes met glazuur
Ik had nog nooit van Mincemeat gehoord, maar wat is dat lekker zeg! En je kunt er heerlijke koffiebroodjes mee maken, voor bijvoorbeeld je kerstontbijt.

Een tijdje geleden kreeg ik een leuke souvenir uit Engeland en dat was mincemeat. Ik had er nog nooit van gehoord en hoorde in eerste instantie dus ook minced meat, waardoor ik dacht dat ik gehakt kreeg of zo. Maar het was iets totaal anders. Een mix van gedroogd fruit, appel, port en nog meer lekkere dingen, die samen een soort stroopachtige pasta vormen. Dit kun je gebruiken voor bijvoorbeeld christmaspudding, gebak of pannenkoeken.

mincemeat koffiebroodjes met glazuur

Ik wilde er al langer iets mee maken, maar wist niet zo goed wat. Het kwam vervolgens in de kast te staan en ik was het stiekem een beetje vergeten. Totdat ik voor de kalender wat aan het rondneuzen was op Pinterest. Daar kwam ik bij toeval een recept tegen om zelf mincemeat te maken. En daar stonden ook diverse tips bij om het ook te verwerken. Ik zag crumbles en gebak. Daarom besloot ik er koffiebroodjes mee te maken. Maar dan wel een simpele en snelle variant, zodat iedereen het kan maken en het vooral niet te veel tijd kost op kerstochtend. En met dit recept kun je 9 mensen blij maken! Mijn ouders waren er in ieder geval heel blij mee!

mincemeat koffiebroodjes met glazuur

Mincemeat koffiebroodjes met glazuur

calorieën per portie: 152
eiwit (g): 2,4
koolhydraten (g): 23,1
vezels (g): 0,7
vet (g): 5,4

 • 1 blikje croissantdeeg voor 6 croissants
 • 3 flinke el mincemeat
 • bakingspray (om de schaal in te vetten)

voor de garnering

 • 30 g poedersuiker
 • 2 el water
 • amandelstiften
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden

 2. Rol het croissantdeeg uit en verdeel het over drie rechthoeken. Je moet dus steeds twee driehoeken aan elkaar vast laten zitten. Rol het deeg een beetje uit tot 3 evengrote rechthoeken.

 3. verdeel over elke rechthoek een flinke eetlepel mincemeat. Smeer het goed uit, zodat er overal een beetje op zit. Rol nu de rechthoeken op en snijd de rollen ieder in drie gelijke stukken. Je hebt nu 9 kleine rolletjes.

 4. Vet in een ovenschaal in met bakingspray en doe de rolletjes in de schaal. Bak de koffiebroodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Haal de schaal dan uit de oven en laat de broodjes een beetje afkoelen.

 5. Maak ondertussen het glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en doe er steeds een heeel klein beetje water bij. Roer dat steeds goed door, tot de suiker is opgelost, maar wel mooi dik is. Het gaat nu echt om druppeltjeswerk. Dus doe het voorzichtig. 

 6. Garneer de broodjes met het glazuur en de amandelstiften. Je kunt de broodjes warm eten, maar koud zijn ze ook nog heel lekker!!

mincemeat koffiebroodjes met glazuur

mincemeat koffiebroodjes met glazuur

About Post Author

Facebooktwitterpinterest