Van die pompoenweek had ik gerust een maand kunnen maken. Wat kun je een hoop lekkere dingen met pompoen maken. Mijn bananenbrood met pompoen was helaas mislukt, maar deze schatjes maken alles goed. I present you: Pumpkin waffles.

Ik ben niet zo slim geweest. Ik had het idee om een pompoenweek te maken, waarbij ik allerlei gerechten waar pompoen in verwerkt zit zou maken en posten. Nou dat heb ik gedaan, alleen ik had er gerust een maand van kunnen maken, want deze week ben ik weer helemaal los gegaan. Ik had het geweldige idee om een bananenbrood met pompoen te maken, maar die heb ik echt weg kunnen gooien omdat hij totaaaaal mislukt was. Gelukkig kwam ik al snel bij het volgende recept en die maakte mijn bananenbrood fiasco helemaal goed.

IMG_4420

Wat heb je nodig voor 10-12 wafels?
– 225 gr zelfrijzend bakmeel
– 225 gr pompoenpuree ( hoe je dat kan maken lees je hier).
– 1 tl koek en speculaaskruiden
– een snuf zout
– 4 eetlepels gesmolten boter/margarine
– 2 eieren
– 1 el basterdsuiker
– 350 ml (soya)melk

Voor de garnering:
– Maple syrup
– poedersuiker
– koek en speculaaskruiden
– kaneel
– (magere) slagroom)

IMG_4413

Doe eerst de bovenste 4 ingrediënten in een grote kom. Meng deze “droge” ingrediënten goed door elkaar. Voeg nu de andere ingrediënten bij het mengsel en maak hier een mooi, glad beslag van.

IMG_4414
Ik heb zelf een klein wafelijzer die je op het vuur moet zetten, dus die laat ik flink heet worden. Hij moet ECHT goed heet zijn.

IMG_4416
Bak de wafels nu volgens de handleiding van je wafelijzer. Ieder wafelijzer of iedere machine is anders, dus het is lastig om een tijd aan te duiden. Ik houd mijn ijzer altijd in de gaten. Laat het ijzer los van het beslag, dan is de wafel voor een heel eind gaar. Het lekkerst is als de wafels een tikkie aan de donkere kant zijn. Dan zijn ze heerlijk krokant!!

IMG_4422

Zoals je al bij de garnering ziet kun je de wafels zo lekker aankleden als je wilt. Voor de foto heb ik er echt een feestje van gemaakt, maar om het enigszins ‘healthy’ te houden, kun je ook wat minderen met die zoete troep. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Heerlijk als ontbijtje, bij de koffie of bij de thee.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest