jouwbox oktober ralph moorman
Afgelopen weken mocht ik kennis maken met de JouwBox, samengesteld door Ralph Moorman. Iedere maand laat hij ons kennis maken met zijn favoriete producten op gebied van voeding, verzorging en gezondheid.

In oktober kwam de tweede Jouwbox uit en ik mocht hem proberen. Het draait bij Jouwbox om genieten met verantwoorde producten. De box wordt iedere keer samengesteld door Ralph Moorman. Hij heeft de “Ralph Moorman Favourites” bedacht en laat ons kennis maken met producten die hij iedereen zou aanbevelen. Ik had tot ik de Jouwbox nog niet eerder over hem gehoord, dus ik heb het een en ander over hem opgezocht. En natuurlijk heb ik (een deel) van de box ook al uitgeprobeerd.

foto van jouwbox.nl

Ralph Moorman

Ralph Moorman heeft aan de opleiding levensmiddelentechnologie gestudeerd en is nu werkzaam als voedingsdeskundige en levensmiddelenadviseur. Hij heeft hierbij het Hormoonfactor programma ontwikkeld waarbij het in een leefstijl draait om voeding, training en stress.

Hij vindt het belangrijk dat je naast voeding, ook kijkt naar producten voor je huid, haar en tanden. Volgens hem krijgen we namelijk ook via de producten die we daarvoor gebruiken ook schadelijke stoffen binnen, zonder dat we het doorhebben en daarom geeft hij het advies om ook hier de juiste producten voor te gebruiken. En belangrijk hierbij is dat de producten voornamelijk op natuurlijke basis zijn. Klinkt goed dacht ik zo. dat belooft wat.

De inhoud van de JouwBox

In deze tweede editie zitten de volgende producten met een totale winkelwaarde van €140,-

Rosalpina Eye Balm €43,-
Bee Honest Cosmetics Hair & Bodywash €6,95
Mattisson Absolute Visolie 1000mg Epa/dha 35/25% €16,95
Royal Green Extra Virgin Kokosolie €8,95
Upton’s Naturals Original Jackfruit €3,99
Bite & Smile Lemon Ginger €3,49
blue®m Tandpasta & Zachte Tandenborstel €15,99
Squalan Moisturizer Travelsize €15,-
BetterFoods Tee-Fee Natuurlijke Kinderthee €3,95
MudMasky Morning Boost Mask €23,-


Mijn favoriete producten

Waar ik echt heel erg blij mee was waren het masker, de tandpasta en Lemon ginger snacks. Ik ben echt gek op maskertjes, maar ik heb daar vaak echt geen tijd voor of zin in om er tijd voor te maken. Dit masker is echt ideaal, want de werkzame stoffen doen hun werk al binnen een minuut. Dus je doet het product op je gezicht, je poetst je tanden en je kunt het er daarna weer afhalen. Ik vind het een fijn product.

jouwbox oktober

De tandpasta vind ik ook erg fijn. Ik krijg vaak van tandpasta’s een vies, irritant laagje in mijn mond, dus ik ben best kieskeurig in de tandpasta’s die ik koop. Maar deze heeft een frisse smaak en ik krijg dat laagje niet, dus ik wordt er blij van. Wel vind ik 16 euro voor een tube erg veel. Ik zou dat in de winkel echt niet pakken heel eerlijk gezegd.

Van die citroen gember hapjes word ik echt heel blij. Ze lijken een beetje op de kuukskes die ik vroeger echt veel maakte, maar daar heb ik nu gewoon weinig tijd voor. Deze snacks zijn mooi klein, en handig per stuk verpakt. Daarbij krijgen ze door de citroen en gember echt een frisse smaak. En je kunt ze gewoon bij de Albert Heijn kopen. Heel fijn! Ik ben fan.

Waar ben ik minder enthousiast over?

jouwbox thee

Van de thee word ik minder blij. Als je de box openmaakt is de geur van deze thee heel dominant. De venkel en anijs hebben een vrij overheersende geur en ik vind de smaak iets weghebben van zoethout en dat vind ik echt niet lekker. Ik heb de thee heel licht klaargemaakt, maar ik ben hier niet kapot van. Maar dat is echt een kwestie van smaak. Ik vind de smaak van deze thee gewoon niet lekker.

jouwbox ralph moorman favourites

Kokosolie is een product waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Ik vind het namelijk een super fijn product en het geeft een gerecht heel veel smaak. Daarbij gebruik ik het soms ook voor mijn haar, omdat de puntjes van mijn haar soms erg droog zijn. Kokosolie helpt daarbij. Maar over kokosolie is best wat te doen. Het bevat namelijk veel verzadigde vetten. Ik ben zelf meer een voorstander van olijfolie. Maar als smaakmaker en haarverzorgings-product vind ik het wel erg fijn.  Ik ben trouwens wel fan van de visolie capsules op de foto. Deze slikte ik al (van een ander merk), als aanvulling op mijn dagelijkse voeding. En een nieuwe voorraad is altijd handig.

Zou ik de volgende keer een JouwBox bestellen?

Ik ben eerlijk gezegd nog niet helemaal overtuigd. Eerlijk is eerlijk, de producten zijn echt veel goedkoper dan dat je ze in de winkel zou kopen en dat maakt het erg aantrekkelijk. Maar als ik concreet kijk naar de producten die er in zitten, zou ik een deel hiervan nooit hebben aangeschaft. Ook niet in een goedkopere of minder verantwoorde versie ervan. Het zou bijvoorbeeld gaaf zijn als je zelf een box kunt samenstellen met producten die bij me passen, of dat er een keuze is uit een box gericht op voeding en/of verzorging. Ter kennismaking van producten is deze box erg leuk, maar daar blijft het dan bij en dat is zonde.

Omdat deze box voor mij ter kennismaking was, vind ik het wel een heel geslaagde box. Ik koop dus best weinig van die verzorgingsproducten en vind het erg fijn dat ik eens iets kon proberen dat ik nog niet kende. Ik denk dat je, om de voordelen op het gebied van gezondheid pas gaat merken als je de producten op een langere termijn moet gebruiken. Ik heb daar nog niet direct iets van gemerkt de afgelopen weken.

Maar al met al ben ik wel redelijk enthousiast. Nogmaals, het is leuk om nieuwe producten te leren kennen en om kennis te maken met de producten die Ralph Moorman aanraadt vanuit zijn visie.

 

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar JouwBox of wil je deze bestellen? Kijk dan op de website voor meer informatie over hoe je deze kan bestellen!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest