groententaart zonder deeg
Deze maand ben ik door de Albert Heijn uitgedaagd om heerlijke gerechten te maken met herfstgroenten. En dit keer staat er een hartige groententaart op het menu.

Deze maand werd ik uitgedaagd door Albert Heijn, om lekkere gerechten te maken met herfstgroenten, onder het mom van AH proef de herfst. En eerlijk is eerlijk, in de herfst zijn er echt heerlijke producten verkrijgbaar. Dit keer zaten er in het pakket ook echt wel leuke producten, die ik nog niet eerder op had, zoals appels die van binnen roze zijn en de paarse truffelaardappels. Van de appels komt er binnenkort een leuk recept online, maar voor nu heb ik een heerlijke groententaart op het menu staan met de truffelaardappels, winter wortel en courgette.

vegetarische quiche met paarse truffelaardappel en wortel

Ik ben namelijk gek op quiche en hartige taarten. Alleen op dit moment ben ik natuurlijk volle bak bezig met afvallen, dus ik let erg op mijn koolhydraten. En daarom heb ik dit keer een quiche zonder deegbodem gemaakt. Het is dus eigenlijk meer een frittata, maar dan wel een extra mooie, haha!!

hartige groententaart met truffelaardappel

Hartige groententaart met truffelaardappel en courgette

calorieën (per portie): 246
eiwit (g): 12,9
koolhydraten (g): 28,4
vezels (g): 4,5
vet (g): 8,1 

 • 250 g courgette (in repen)
 • 150 g winterpeen (in repen)
 • 500 g truffelaardappel (in dunnen schijfjes)
 • 6 eieren
 • 2 tl gedroogde rozemarijn
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 1 mespuntje zout
 • bakingspray of olijfolie (om de vorm in te vetten)
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en winterpeen in dunnen repen. Snijd de truffelaardappels in dunne plakken. 

 2. Vet een taartvorm in met bakingspray of olijfolie, zodat het ei straks niet blijft plakken. Leg nu de groenten in ringen, in de vorm. Begin aan de buitenkant en werk langzaam naar binnen. Ik heb voor iedere ring steeds een ander ingrediënt gebruikt, maar dit kun je natuurlijk naar smaak doen.

 3. Klop nu de eieren met de cayenne, het zout en de rozemarijn in een kommetje en schenk het opgeklopte ei vervolgens over de groenten heen. Zorg dat de bodem goed bedekt is met het ei. 

 4. Bak de groententaart nu een half uur in de oven. De quiche is klaar als het ei goed gestold is en de groenten gaar en aan de randen lekker knapperig zijn. Hij valt helaas iets sneller uit elkaar dan bij de variant met de deegbodem, maar hij is super lekker! En gezond!

hartige groententaart met truffelaardappel en courgette

About Post Author

Facebooktwitterpinterest