kaasplank tip: vijgen in kruidige port
Wie is er hier nog meer team borrel? En dan vooral team kaasplank? Ik sowieso. en deze vijgen in kruidige port mogen deze kerst niet ontbreken op jouw plank

Waar haal jij je inspiratie vandaan om lekkere recepten te maken? Ik ben gek op culinaire bladen, kookboeken, Pinterest en winkels. En in dit geval haalde ik mijn inspiratie uit iets wat ik proefde bij een delicatessenzaak in Den Bosch. Vijgen in kruidige port. Die zijn namelijk onwijs lekker om te serveren bij een goede kaasplank ( en I love kaas, jammm). En speciaal voor kerst deel ik dit lekkere recept met jou.

vijgen in een portsaus
kaasplank tip: vijgen in kruidige port

Ik heb voor dit recept een eenvoudige ruby port gebruikt. De specerijen en andere ingrediënten zorgen voor die heerlijke kruidige portsmaak.

kaasplank tip: vijgen in kruidige port
kaasplank tip: vijgen in port

KAASPLANK TIP: Vijgen in kruidige port

  • 500 gram gedroogde vijgen
  • 750 ml volle ruby port
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el honing
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 sinaasappel (het oranje deel van de schil (zest))
  1. Doe de port in een pannetje op een middelhoog vuur en breng
    aan de kook.

    Voeg de overige ingrediënten aan het pannetje toe, laat het
    geheel ongeveer 15 minuten inkoken op een laag vuur.

    Haal de pan van het vuur en laat de vijgen in port afkoelen.
    Serveer ze op kamertemperatuur bij je kaasplank. Bewaar de rest in een
    gesteriliseerde pot. Zo kun je ze nog zeker 1-2 maanden bewaren in de koelkast.

kaasplank tip: vijgen in kruidige port

Voor nog meer borreltips tijdens de kerst, kijk je hier

About Post Author

Facebooktwitterpinterest