zoete aardappelstamppot met pompoen
Heb jij geen zin om uren in de keuken te staan voor kerstmis? Dan is deze zoete aardappelstamppot met rollade van de Lekkere Man echt een recept voor jou.

Wij vinden het met de familie altijd gezellig om lekker uitgebreid te tafelen. Maar niet iedereen heeft zin of krijgt het voor elkaar om de lekkerste gerechten uit de oven te toveren. En daarom doe ik vandaag lekker eenvoudig. Stamppot met rollade. En je hoeft de stamppot alleen zelf te maken. Want deze rollade is kant-en-klaar. En van mannenvlees. Mannenvlees? Jaaaa, mannenvlees van de Lekkere Man.

zoete aardappelstamppot met pompoen

De lekkere man

Misschien heb je er in Den Bosch al wel eens van gehoord, maar de liefde voor de man gaat door de maag. En nee, hier staat geen verkeerd getypte zin, maar een zin met een andere betekenis. Want bij de Lekkere man draait het om de liefde vóór de man. En niet zomaar elke man, maar bokken, stieren en hanen.

rollade van stier lekkere man
de lekkere man: rollade van stier met appel en mosterd

Want net als ik vinden velen van jullie boter, kaas en eieren erg lekker. Hiervoor wordt vlees geproduceerd. Maar wist jij dat de broertjes van de melkkoeien en –geiten en legkippen ook erg lekker smaken? Waarschijnlijk niet, want die worden zelden gegeten. En de Lekkere Man pleit daarom voor mancipatie. Mooie en lekkere producten op de kaart zetten met mannenvlees.

Kerstverkoop

En ik heb daarom een lekkere stamppot gemaakt bij een rollade van stier met mosterd en appel. Een rollade die al voorgegaard is en die alleen nog even lekker opgewarmd moet worden.

rollade van stier lekkere man
zoete aardappelstamppot met pompoen

En jij kunt het jezelf ook zo gemakkelijk maken. Want op vrijdag 20 december en op maandag 23 december 2019 heeft de Lekkere Man namelijk een kerstverkoop op de Tramkade. Je kunt dan tussen 15.30 en 18.30 uur de lekkerste en mooiste vleesproducten shoppen voor de feestdagen. Wil je zeker zijn van een mooi kerstproduct, dan kun je het ook van tevoren bestellen op de website.

Dus kom vooral even een kijkje nemen als jij benieuwd bent naar dit toffe concept. De Lekkere man neemt het complete assortiment mee naar de Tramkade én er is warme chocolademelk, dus dit mag je niet missen.

Terug naar het recept:

Ik heb gekozen om een lekkere stamppot te maken bij deze rollade, omdat de rollade van zichzelf al veel smaak heeft en omdat er saus bij zit. En stamp en saus is wat mij betreft een gouden combi. Daarbij zit de stamppot lekker vol met groenten, dus het is nog gezond ook!

zoete aardappelstamppot met pompoen

Zoete aardappel stamppot met pompoen

 • 700 gram zoete aardappels
 • 1 flinke flespompoen
 • 1 scheutje (amandel)melk
 • zout en peper (naar smaak)
 • kummel/ karwijzaad (naar smaak)
 1. Was en schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Was
  de pompoen, lepel de pitten eruit en snijd deze ook in blokjes. De pompoen hoef je niet te schillen. Ik doe dat in ieder geval nooit, want dat scheelt veel
  tijd. Doe de blokjes aardappel en pompoen in een pan met voldoende water (de blokjes moeten onder staan). Voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook.

 2. Kook de zoete aardappels en pompoen in ca. 15 minuten gaar.
  Giet het water af. Stamp de pompoen en aardappels goed fijn met een stamper en voeg een scheutje (amandel) melk toe. Daar wordt de stamp lekker smeuïg van. Garneer de stamppot met wat karwijzaad.

 3. TIP: Heerlijk met de rollade van stier met appel en mosterd,van de Lekkere Man.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest