heerlijke pasteitjes met kippen ragout
Kippenragout is voor mij een nostalgisch gerecht en herinnert mij altijd aan de kerst. En daarom heb ik er nu een lekker en eenvoudig recept van gemaakt

Als er iets is dat mij aan kerstmis doet denken, dan is het een pasteitje met kippenragout. We aten dit vroeger regelmatig met kerstmis als voorgerecht en mama maakte dat dan altijd zelf. De kippenbouten die dan gaar waren, en waar het vlees vanaf was gesneden mocht ik altijd afkluiven en dat vond ik altijd zooo lekker. Eerlijk is eerlijk, dat doe ik nu nog steeds, haha!

heerlijke pasteitjes met kippenragout
heerlijke pasteitjes met kippen ragout

En daarom heb ik nu voor jou een lekker recept om kippenragout te maken. Extra veel, zodat je eventueel nog een deel kunt invriezen! Ideaal toch?

heerlijke pasteitjes met kippenragout
heerlijke pasteitjes met kipragout

Heerlijke pasteitjes met kippenragout

Course Hoofdgerecht, voorgerecht
Prep Time 30 minuten
Cook Time 30 minuten
Servings 8
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 kg kippendijen met bot of 750 gram kippendijfilet
  • 2 l kippenbouillon van 3 blokjes
  • 150 g roomboter
  • 200 g bloem
  • 8 pasteibakjes
  • 1 bosje verse peterselie
  • nootmuskaat naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Doe 2 liter water in een pan met 3 bouillonblokjes. Gaar de
    kippendijen in de bouillon. Als de kip mooi wit en gaar is, haal je de
    kippendijen uit de bouillon en zet je de bouillon even apart. Snijd het vel en
    het vlees van de botjes af. Kluif eventueel de restjes af (zoals tante Kel dat
    zou doen, haha). Bewaar alleen het kippendijenvlees. De botten en het vel heb
    je nu niet meer nodig. Snijd de kip in fijne stukjes.

  2. Maak een roux door de boter te smelten. Doe de bloem er in
    een keer bij. Roer het geheel goed, zodat de bloem kan garen. Het mengsel wordt nu korrelig. Schenk vervolgens steeds een beetje bouillon bij de roux en roer voortdurend door. Ik gebruik altijd een garde, omdat dat lekker mengt. Als alle bouillon is opgenomen, er geen klontjes meer zijn en de roux is veranderd in een dikke saus, is de basis van je ragout klaar.

  3. Hak de peterselie fijn en doe de helft, samen met de stukjes
    kip bij de ragout. Laat de ragout op een laag vuur door verwarmen (niet laten koken). Proef de ragout en breng hem eventueel verder op smaak met de rest van de peterselie, zout, peper en nootmuskaat.

  4. Bak de pasteibakjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de
    verpakking.

  5. Als de pasteibakjes klaar zijn, snijd je het topje eruit,
    schep je er een flinke lepel ragout in, zet je het topje er weer op en smullen
    maar!

  6. Waarschijnlijk houd je over. Ik heb volgens mij voor de hele
    winter aan ragout in de diepvries staan! TIP: vries het per portie in. Deze
    ragout is namelijk ook gewoon lekker om een keer op brood te doen!

heerlijke pasteitjes met kippen ragout
heerlijke pasteitjes met kippenragout

Voor nog meer lekkere recepten met kip kijk je even hier

Facebooktwitterpinterest