risotto met courgette en groene asperges
Deze risotto met courgette en groene asperges, is een eenvoudig en kei lekker, vegetarisch gerecht. En het staat heel snel op tafel.

Ik vind rijst lekker, maar altijd een beetje saai. Het gerecht dat erbij geserveerd wordt, moet altijd echt zo mega lekker zijn, anders heb ik het niet zo op rijst. Risotto daarentegen, daar ben ik echt verzot op. En daarnaast ben ik ook super gek op asperges. En op kaas. Dus dit recept is voor mij natuurlijk een feestje. MAAARR… ik was best dom. Ik had alles in huis gehaald, maar vergat een lekker pittige, harde kaas te kopen, om eroverheen te raspen. Gelukkig had ik nog wat boerenkaas over. Die heb ik eroverheen geraspt. Ook lekker. Maar de volgende keer ga ik weer gewoon aan de Grana Padano.

Risotto met courgette en groene asperges

 • 200 g risottorijst
 • 2 witte uien (gesnipperd)
 • 1 courgette (in blokjes)
 • 200 g groene asperges (in stukjes gesneden)
 • 1 groente bouillonblokje
 • 2 tl gedroogde dille
 • 2 tl gedroogde oregano
 • peper en zout
 • olijfolie

om te garneren

 • geraspte kaas
 1. Snipper de witte uien en snijd de courgette in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm. Snijd de asperges in stukjes van ca. 3 centimeter. 

 2. verhit wat olie in een kookpan. Fruit de uien in de olie. Voeg na een aantal minuten de rijst toe en bak die even mee. Schep de rijst goed om.

 3. Voeg nu het bouillonblokje toe met 400 ml water. Laat het geheel rustig koken en voeg er steeds een beetje water aan toe. Breng ondertussen op smaak met zout n peper. Voeg de courgettes na ongeveer 15 minuten toe aan de rijst. 

 4. Kook intussen de asperges in een ander pannetje beetgaar (ca. 5 minuten). Voeg ze dan met wat kookvocht, de dille en de oregano toe aan de rijst. Proef tussendoor of de rijst gaar is en breng verder op smaak met zout en peper. 

 5. Garneer met Grana Padano. Of boerenkaas, als je die vergeten bent!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest