Deze salade met parelcouscous is super eenvoudig om te maken en óh, zo lekker!! En voor kipgehakt kun je me wakker maken! hmm.. Lees verder...

Als het warm weer is, eet ik het liefst salades. Maar door al die etentjes en vakantieplannen zat ik een klein beetje krap bij kas, dus moest ik iets verzinnen met ingrediënten die ik thuis nog had liggen. En het is echt een super geslaagd recept. Heel eenvoudig, maar echt echt echt mega lekker. In deze salade met parelcouscous zit lekker veel groente en daarbij ben ik verslaafd aan kipgehakt. Ik haal hem eigenlijk altijd op de markt. Die is al wel voorgekruid, dus vast iets zouter dan dat je dat zelf zou doen. Maar hij is echt heel lekker, dus ik koop hem gewoon daar. Lekker simpel.

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
– 350 g kipgehakt
– 200 g parelcouscous (pakje uit de supermarkt)
– 1 puntpaprika
– 1 zakje wortel julienne
– een bosje verse, groene kruiden (Ik gebruikte peterselie en blaadjes munt en basilicum)
– sap van 1/2 citroen
– 1 zak rucola
– 200 g snoeptomaatjes, gehalveerd
– zout en peper naar smaak
– 100 g (soya)yoghurt
– 2 tl harissa

Dit recept is echt super eenvoudig om te maken en heel snel klaar. Je kunt er zelf nog meer groente aan toevoegen (zoals bijv. gegrilde courgette of aubergine), maar ik wilde mijn aubergines bewaren voor een lekkere portie baba ghanoush.

Wat moet je doen? Maak ongeveer 15 kleine balletjes of burgertjes van het gehakt. Verhit een pan met wat (olijf)olie en bak de gehaktballetjes tot ze gaar en goudbruin zijn.

Kook ondertussen 2 liter water in de waterkoker (dat gaat altijd veel sneller dan in de pan) en kook daarna de couscous 10-12 minuten gaar in de pan.

Snijd ondertussen alle groentes en hak de kruiden fijn. Doe alle groentes en 3/4 van de kruiden in een kom. Spoel de couscous af als hij klaar is en giet hem, enigszins afgekoeld in de kom erbij. Meng het geheel en breng op smaak met zout en peper. De gehaktballetjes zullen inmiddels ook wel klaar zijn.

Neem een klein schaaltje en doe hier de yoghurt, harissa en de rest van de groene kruiden bij. Meng alles goed door elkaar.

Serveer de couscous met de balletjes. Garneer met de yoghurtsaus. ZO LEKKER!!!

Liefs,
Kuukskes

parelcouscous met kip gehakt

About Post Author

Facebooktwitterpinterest