kruidenthee tegen verkoudheid
Wat ik het liefste drink als ik verkouden ben? Thee! En dan niet zomaar thee, maar zelfgemaakte kruidenthee. En vandaag deel ik drie lekkere recepten met je.

Verkoudheid is mijn grootste vijand. Ik ben leerkracht en ik hou van zingen (en praten), dus mijn stem is echt super belangrijk voor me. Alleen heb ik op een een of andere manier de pech, dat als ik verkouden word, er ook een soort van keeltyfus bij krijg. Drie weken lang hoestbuien tot het kokhalzen aan toe, mijn stem verliezen en soms ook gewoon echt last van mijn ribben. Die hele verkoudheid vind ik nooit zo erg, maar die hoestfase sla ik maar al te graag over. Op dit moment kan ik alleen fluisteren en dat is echt super vermoeiend, maar belemmert me ook echt in mijn dagelijks leven.

kruidenthee tegen verkoudheid

Maar goed, wat kan ik er tegen doen? Thee drinken. en dan vooral veel kruidenthee, want dat verzacht de pijn in mijn keel en doet hopelijk ook iets tegen die verkoudheid. Of het nou echt iets oplost, geen idee, maar ze werken wel verzachtend. En het is een stuk lekkerder dan gewone saaie thee of water. Daarom deel ik vandaag 3 soorten kruidenthee met je, die ik zelf erg graag drink.

Bij gemberthee zie je vaak dat mensen de thee even goed laten trekken. Dat kan sowieso, maar in dit geval heb ik de kruiden gewoon in mijn kopje gedaan en het hete water erop geschonken.

Tijm en verse muntthee

  • 1 takje verse Marokkaanse munt
  • twee takjes verse tijm
  • 1 tl honing

Doe de takjes munt en tijm in kop. Schenk het hete water eroverheen en laat het even trekken. Roer vlak voor je de thee gaat drinken, de honing erdoor.

kruidenthee munt tijm

Citroen gemberthee

  • 1 stukje gember in plakjes. Het lekkerst is om de gember ook te schillen.
  • 1-2 schijfjes citroen
  • 1 tl honing

Schil en snijd de gember in plakjes en snijd de schijfjes citroen ook in partjes. Doe deze in een hittebestendig glas of een mok en schenk het hete water erover. Je kunt de gember ook raspen en deze later eruit zeven. Dan kunnen de smaken er nog beter intrekken. Roer vlak voor het drinken de honing erdoorheen.

Je kunt trouwens ook schijfjes sinaasappel gebruiken in plaats van citroen. Dat vind ik stiekem misschien nog wel lekkerder, maar die was ik vergeten te kopen! Gelukkig heb ik al een ander lekker thee recept op de blog staan met sinaasappel. Kijk snel hier.

kruidenthee verkoudheid citroen gember

Kaneelthee met geelwortel

  • 1 kaneelstokje
  • 1 stukje verse geelwortel of een tl kurkuma poeder
  • 1 tl honing

Doe de plakjes geelwortel en het kaneelstokje in een glas of mok. Giet het hete water eroverheen en laat de boel even goed trekken. Roer vlak voor het drinken de honing er doorheen.

kruidenthee kaneel en kurkuma

 

Wat drink jij het liefst als je verkouden bent? Of heb jij een super goede tip? Laat het me weten in een reactie!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest