Stoofperen vind ik echt het ultieme kerstgerecht. De kleur is fantastisch en je huis gaat zo intens lekker ruiken door de geuren van kaneel, sinaasappel en wijn. Heerlijk als bijgerecht voor bij je kerstdiner, maar zeker ook een toppertje bij je ontbijt de volgende dag. Door de yoghurt.

Wat heb je nodig?
– een fles lekkere rode wijn (750 ml)
– 150 gr suiker
– 3 el honing
– sap van 1 citroen
– zest van 1 citroen
– 1 kaneelstokje
– 1 tl vanille extract
– 2 stukken sinaasappelschil (probeer het wit zo veel mogelijk weg te snijden)
– 1 kruidnagel
– 2 zwarte peperkorrels
– 6 stoofperen

Neem een pan en zet die op het vuur. Doe alle ingrediënten, behalve de peren in de pan en verwarm het geheel op een laag vuurtje. Roer af en toe door tot de suiker is opgelost. Neem de pan dan even van het vuur.

stoofpeer_4

Schil de peren, maar laat ze verder intact. Leg de peren in het wijnmengsel en laat het geheel lekker sudden op een laag vuur. Er hoeft geen deksel op de pan. Laat de peren ca. 2 uur staan. Ze zijn al eerder zacht, maar het is zo lekker als het rood goed doortrekt in de peren.

stoofpeer_2

Giet de peren en de wijn nu over in een ondiepe schaal. Laat de peren ten minste 3 uur staan voordat je ze serveert. Vergeet de peren niet af en toe om te keren. Anders is de ene helft wel mooi rood en de andere kant niet!

Heerlijk!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest