chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus
Deze heerlijke Tony's Chocolonely witte chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus is de lekkerste taart die je ooit zult maken of eten. Beloofd!

Ja, Deze taart is echt een van de lekkerste taarten die ik OOIT heb gemaakt. Ik heb maanden geleden op Elle eten een taart gevonden waar één van mijn favoriete repen van Tony’s Chocolonely (de witte chocolade met framboos en knettersuiker) in voorkwam. Deze taart was met champagne. Ik heb toen bedacht dat ik deze taart per se op mijn verjaardag wilde maken. Nou, met een paar aanpassingen heb ik deze heerlijke taart op tafel gezet. De champagne heb ik vervangen door een fruitbiertje, omdat dat wat meer bij me past.

tony's chocolonely chocoladetaart

tony's chocolonely chocoladetaart

Inmiddels zijn we een paar jaar verder, maak ik iets betere foto’s en vond ik dat het tijd werd, om dit recept eens even een boost te geven. Weer een kleine aanpassing die deze Tony’s Chocolonely chocoladetaart nog lekkerder dan superlekker maakt.

Ik gebruik namelijk voortaan stroopwafelkruimels in plaats van lange vingers (yaaaay, super goed idee vind ik zelf).

chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus

chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus

De macarons die ik gebruikt heb, kocht ik bij Patisserie SMAAK in Den Bosch. Deze had ik voor het eerst geproefd bij Lokaal 1650 en ik was er fan van. Ik gebruik de bio chocolade macarons, maar je kunt zelf macarons naar smaak kiezen natuurlijk!

Dus maak deze taart en GENIET!!

chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus

tony's chocolonely witte chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus

Voor de bodem:

 • 200 g stroopwafelkruimels (zonder stroop)
 • 100 g ongezouten roomboter (gesmolten)

Voor de vulling:

 • 250 ml slagroom
 • 400 g roomkaas ((bijv. monchou))
 • 1 reep Tony's Chocolonely witte chocolade framboos, knettersuiker
 • 1 blaadje gelatine
 • 1 zakje vanillesuiker

Voor de saus:

 • 250 g diepvries frambozen
 • 200 ml Liefmans Fruitesse ((evt. 0.0% voor de niet drinkers))
 • 3 el fijne kristalsuiker
 • 1 blaadje gelatine

Voor de topping:

 • 1/2 reep Tony's Chocolonely witte chocolade framboos, knettersuiker ( )
 • 5 (bio-choco) macarons
 • verse frambozen
 1. Verkruimel grove stroopwafelkruimels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de kruimels. Stort het mengsel in een bakvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel over de bodem. Zet de bakvorm in de koelkast.

 2. Week twee blaadjes gelatine in een scheut water.

 3. Klopt in een kom de slagroom met de vanillesuiker half stijf. Smelt ondertussen 1 reep Tony's chocolonely au-bain-marie en houd hem warm. Voeg de monchou aan het slagroommengsel toe en mix tot een glad geheel.

 4. Haal 1 gelatineblaadje uit het water en knijp deze goed uit. Giet er een scheut heet water overheen, zodat hij smelt. Voeg de gelatine en de gesmolten chocolade toe aan het slagroommengsel en zorg ervoor dat het volledig gemengd is. Dit gaat het beste met een mixer. Giet het mengsel over de bodem van stroopwafelkruimels en laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

 5. Zet ondertussen de ingrediënten voor de saus op tafel. Plaats een klein pannetje op het vuur en doe hier de frambozen in. Voeg hier 3 el suiker aan toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg nu het bier al roerend toe. Zorg dat het niet gaat koken. Voeg het andere blaadje gelatine toe en laat de saus wat indikken.  Laat de saus afkoelen in een glazen pot.

 6. Als de taart klaar is garneer je hem met de saus, de chocolade en de macarons. Natuurlijk kun je er zelf nog veel meer lekkere dingen aan toevoegen, maar eerlijk gezegd was dit voor mij gewoon perfect. GA DIT MAKEN. En nodig me alsjeblieft uit om hem te komen proeven. Want Yessss.. dit wil je. Ik in ieder geval wel.

chocoladetaart met frambozen, macarons en biersaus

Voor nog meer recepten met Tony’s Chocolonely klik je hier

About Post Author

Facebooktwitterpinterest