Op 20 november 2015 opende Van Heinde de deuren in het voormalig Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Een prachtig gebouw bij het Paleiskwartier waar je kunt genieten van heerlijke streek- en verse producten. Betrokken raken en genieten van lekker eten. Daar draait het om bij de Bossche overdekte versmarkt.

De laatste tijd schieten de foodhallen in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Op 20 november werden de deuren van Van Heinde, de nieuwe versmarkt van
‘s-Hertogenbosch geopend.
In het voormalig Stedelijk Museum kunnen mensen terecht voor de boodschappen, to go maaltijden, of om er een hapje te eten.

IMG_5305

Concept: betrokken raken bij het eten en puur genieten. Oorspronkelijke, smaakvolle en seizoensgebonden producten staan centraal. Of je nou zelf onwijs van koken houdt of liever uit eten gaat, bij Van Heinde komt alles samen. Mensen zijn niet meer gewend om echt te variëren met voeding, en bij Van Heinde maak je kennis met nieuwe of juist vergeten producten en kun je je laten inspireren door de vele variaties aan gerechten en producten.

Samen met mijn ouders ga ik in het openingsweekend even een kijkje nemen. Aan de rand van het Paleiskwartier, aan de voet van de Paleisbrug staat het prachtige pand waar Van Heinde zich heeft gevestigd. Je loopt eerst langs het restaurant, waar je direct vanaf buiten de keuken in kijkt.

IMG_5312

Supermarkt 2.0
Eenmaal binnen waan je je in een grote fabriekshal waar supermarkt, markt, restaurant en kookstudio samen komen. De zaak heeft een stoere uitstraling door zijn industriële look.
Naast de boodschappen die je gewoon uit de schappen haalt, zijn er een slager (met een prachtig hakblok van 50 jaar oud), bakker, visboer, kaasboer en een ontbijtbar aanwezig. Leuk aan deze bar is dat je er zelf je ontbijtgranen kunt samenstellen.

van heinde collage

Dus het is gewoon een supermarkt? Ja en nee. Hier is veel gericht op streekproducten, dus je zult artikelen zien die niet overal verkrijgbaar zijn. Je ziet veel producten uit Brabant en Limburg. Zowel op de versmarkt als in het restaurant.
Ook heeft Van Heinde een groot assortiment in groothandel producten. Van Heinde heeft zowel eigen assortiment als A-merken. De prijzen zijn te vergelijken met een gewone supermarkt.

IMG_5309
IMG_5311

Het restaurant
Vanaf het restaurant heb je overzicht over de gehele zaak en kun je onder het genot van diverse heerlijkheden genieten van de bedrijvigheid en de levendige sfeer. Ik heb er helaas zelf niet kunnen eten, maar de kaart ziet er goed uit. De prijzen zijn ook heel prima. Zo heb je bijvoorbeeld een dagschotel voor 10 euro en een driegangenmenu voor 25 euro. Voor een kopje heerlijk vers gebrande koffie betaal je 2 euro.
De gerechten worden voornamelijk bereid met producten die op de versmarkt te verkrijgen zijn.

Patrick Janssen, Chefkok.
Patrick Janssen, Chefkok.

Patrick Janssen, Chefkok van het restaurant, vertelt me dat het hier echt draait om lékker eten. Naast dat je thuis kan koken zijn hier kook clinics te volgen in de kookstudio’s en het restaurant serveert heerlijk eten. Voor iedere soort foodie is Van Heinde aantrekkelijk.

IMG_5308

Gratis water
Brabant Water heeft ook een bijdrage geleverd. Er staat achterin de hal een mooie tap waar je gratis een beker bruisend of gekoeld water kunt tappen van Brabantse bodem. Ook kun je een dopper aanschaffen de je dan gelijk kunt vullen met vers water.

Ik vind het een geweldige zaak. In het Paleiskwartier zullen ze er blij mee zijn, want een goede supermarkt of delicatessenzaak was er nog niet direct in de buurt. Ook is het een slimme manier om het centrum te verbinden met de nieuwe wijk achter het station. De paleisbrug was al een aanwinst, maar nu is er zeker een reden om er een kijkje te nemen. Als het laatste stuk van de Vughterstraat nu nog wordt aangepakt, Heeft ‘s-Hertogenbosch er nog een mooi stukje centrum bij!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest