frisse waldorf salade zonder bleekselderij
Na al die snert en stamppotten, is het weer tijd voor wat lichter voer. En deze Waldorf salade met gerookte kip en blauwe bessen is een heerlijk recept!

Nu de carnaval weer voorbij is, is het ook weer tijd om wat gezonder te gaan eten. Nou ben ik gek op salade. Ik zag twee weken geleden een collega die zelf Waldorf salade had gemaakt. Het zag er super lekker uit, maar ik zou het zelf niet zo snel kopen, vanwege de bleekselderij. Want eerlijk is eerlijk, dat vind ik ECHT niet lekker. Dus ik besloot een beetje te browsen op google en mijn eigen variant te maken.

frisse waldorf salade zonder bleekselderij frisse waldorf salade zonder bleekselderij

En het werd een Waldorf salade met blauwe bessen en zonder bleekselderij. En hij is echt super lekker. Mijn familie kwam bij me eten en deze salade was een duidelijke favoriet. Lekker fris, zoet en knapperig! Kei lekker.

frisse waldorf salade zonder bleekselderij

Frisse Waldorf salade met blauwe bessen

calorieën (per portie): 323
eiwit (g): 13,8
koolhydraten (g): 26,5
vezels (g): 5,1
vetten (g): 25,1

Prep Time 15 minuten
wachttijd 30 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 2 el citroen mayonaise of gewone mayonaise
  • 1/2 limoen het sap
  • 1 el honing
  • 1 el Dijon mosterd
  • 200 g gerookte kip in reepjes
  • 1 groene appel in stukjes, met schil
  • 150 g blauwe bessen
  • 250 g pitloze rode druiven gehalveerd
  • 70 g pecannoten grof gehakt
  • 1 zak rucola

Instructions

  1. doe de mayonaise, het limoensap en de mosterd in een kommetje en meng alles goed door elkaar. 

  2. doe de kipreepjes, de stukjes appel, de pecannoten, blauwe bessen en rode druiven in een grote kom en meng het geheel door elkaar. 

  3. Roer de dressing erdoorheen, zodat alle ingrediënten een laagje dressing krijgen. Zet de kom een half uurtje in de koelkast.

  4. Serveer de Waldorf salade in een mooie schaal met de rucola sla.

frisse waldorf salade zonder bleekselderij

Krijg je spontaan trek in nog meer salade? Dan moet je vooral dit recept van gastblogger Miss Bloom ook even proberen! Daar word je namelijk ook heel blij van…

Facebooktwittergoogle_pluspinterest