Fleur Blom, beter bekend als Miss Bloom, deelt sinds kort haar recepten met jullie op haar Instagram account: Miss Bloom Cooking. En vandaag deelt ze in een gastblog één van haar recepten met ons. Lekker!

Hi! Even voorstellen. Mijn naam is Fleur Blom, ook wel bekend als Miss Bloom DJ with live vocals. En vandaag deel ik in deze gastblog een van mijn recepten met jullie. Miss Bloom is mijn artiestennaam. Mijn muziek varieert van House music, Afro house, R&B, Moombahton, Disco, Top 40 tot Nederlandstalig. Wat het extra leuk maakt, is dat ik nummers meezing of van een plaat iets totaal nieuws maak met mijn live vocalen.

Miss Bloom Cooking

De naam had ik dus al. De keuze was dan ook snel gemaakt hoe ik mijn ‘kook & styling’ blog ging noemen. Naast muziek maken, kook ik heel graag en ben ik altijd bezig met nieuwe dingen bedenken. Omdat ik iedere avond een heerlijke, mooie maaltijd probeer te bereiden was er een hashtag ontstaan. Ik deelde deze gerechten op mijn Instagram met de hashtag ‘Miss Bloom Cooking’.

Op een gegeven moment dacht ik waarom ga ik hier niet iets mee doen? Ik had ook al een aparte styling pagina op Instagram waar ik styling opdrachten op post maar ook interieur inspiratie, hotspots en dus ook een stukje food. Het was dus een kwestie van de naam veranderen en serieus bezig zijn met recepten bedenken, bereiden en fotograferen.

kuuskes gastblog: miss bloom cooking
Miss Bloom Cooking logo

Geen beter moment om dit nu te beginnen is er niet. Ik heb namelijk genoeg tijd! Hoe dit komt? Ik ben aan het revalideren van een operatie en zit dus thuis. Het optreden zit er helaas even niet in. Maar stil zitten is niet zo mijn ding en dat heb ik afgelopen maanden verplicht moeten doen. Nu mag ik dus langzaam weer wat bewegen en de dagelijkse dingen op pakken dus Hallo boodschappen doen en koken! De tijd heb ik en een keuken gelukkig ook;) Niks kon mij dus nog tegen houden. Zo is het dus eigenlijk ontstaan. Doordat sporten of überhaupt veel bewegen bij mij niet lukt is het wel goed om op je eten te letten. Voeding en je mindset veranderen speelt een grote rol bij het revalideren.

Daarom maak en deel ik nu lekker maar gezonde recepten. De recepten zijn grotendeels koolhydraatarm en ik voeg geen extra zout of suiker toe. Doordat ik dit ben gaan doen merk ik dat ik veel meer energie heb, gewicht verlies en beter in mijn vel zit. Ik let erop dat ik voldoende groenten, zuivel en eiwitten binnen krijg. Dit bevordert alleen maar mijn herstel!

Een win win situatie dus, ik kan koken en ben ook nog is bewust met mijn lijf bezig.

En daarom heb ik hier één van mijn recepten voor je online gezet, namelijk een heerlijke salade met garnalen en stukjes mango! Voor meer recepten, check mijn Instagram account.

zomerse spinazie salade met garnalen en stukjes mango

Een heerlijke, frisse salade, gemaakt door Miss Bloom Cooking. Volg haar op Instagram voor nog meer lekkere recepten.

 • 200 g wok garnalen
 • 200 g verse spinazie
 • 1 komkommer
 • 50 g soja bonen
 • 125 g taugé
 • 1 mango
 • 1/2 limoen (het sap)
 • 1 courgette
 • 1 rode peper
 • knoflook spread (naar smaak)
 • soja saus naar smaak (bijvoorbeeld kikkoman groen, met minder zout)
 • olijfolie (om in te bakken)
 1. Pak een grote schaal en vul deze met verse spinazie. 

 2. Snijd de komkommer, mango en rode peper vast in kleine stukjes. Leg dit wel apart van elkaar. De taugé en soja bonen kan je alvast over de spinazie strooien.

 3. Verhit een wok pan met een scheut olijfolie. Als de pan goed heet is knijp een beetje knoflook spread in de pan en voeg de helft van de rode peper stukjes hieraan toe. Laat dit even op smaak komen en doe dan de garnalen er pas in. Schep goed om en giet een scheutje soja saus over de garnalen toe. De garnalen zijn klaar als er een mooi krokant laagje op te zien is.

 4. Verhit ondertussen een grillpan en doe hier ook een scheutje olie in. Doe hetzelfde met de knoflook spread en de rest van de rode peper. Snijd de courgette in plakken Als de pan weer goed heet is voeg de courgette toe en grill deze mooi goudbruin. Zodra je garnalen en courgette klaar zijn kan de opmaak van de salade beginnen.

 5. De stukjes mango en komkommer kunnen er nu bij en voeg daarna de garnalen pas toe. Zo krijgt de gehele salade de smaak van de garnalen. Mocht de saus van de garnalen niet genoeg zijn kan je nog een scheutje soja saus over de salade schenken.

 6. Als laatste knijp je een halve limoen over de salade uit. De courgette serveer je op een apart bordje erbij voor een extra portie groenten. Eet dit uiteraard wel met de salade samen.

  Het is een super lekker , makkelijk & gezond recept! Eet smakelijk!

kuukskes gastblog: fleur blom

 

Liefs, Fleur

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest