Vorige week ben ik met mijn zusje op een stedentrip naar Leuven geweest. Wat we er allemaal hebben gedaan? Dat lees je hier! We love Leuven.

Vorige week ben ik met mijn zusje WaarIsAimy, een stedentrip naar Leuven geweest. Vorig jaar was het weekendje in Antwerpen erg geslaagd, dus we vonden dat het tijd werd voor een nieuw tripje. En dit keer werd het dus Leuven. Ik ben daar jaren geleden met de middelbare school geweest, maar daar kan ik me niet heel veel meer van herinneren. En nu was het extra leuk om te gaan. Ik mocht van Aimy de plekken uitzoeken om wat te eten en te drinken en Aimy zou de activiteiten gaan uitvogelen. Ik had via jullie ook een aantal hele leuke tips gekregen, waar wij zéker iets mee hebben gedaan.

Met de trein

We zijn naar Leuven gegaan met de trein. Dat was echt prima te doen via Roosendaal. De prijzen vielen best mee en ik vind het zo heerlijk dat er in België nog gewoon kaartjes geknipt worden. De reis duurde iets langer dan 2 uur en we moesten twee keer overstappen.

Balls & Glory

Eenmaal aangekomen hadden we inmiddels best behoorlijke honger gekregen. Het was eigenlijk wat laat om te lunchen, maar we besloten om dan maar gewoon later te eten in de avond. Ik had een aantal leuke eettentjes op het oog, waaronder Balls & Glory. Een super leuk restaurant waarbij het concept, gevulde gehaktballen is. Iedere dag heb je de keuze uit 4 soorten, waarbij je vervolgens de keuze kunt maken of je de gehaktballen met stoemp (haha, stamp dus), salade of brood wilt eten.

Je kunt letterlijk een kijkje nemen in de keuken bij Balls & Glory

Het interieur was sowieso super tof. heel clean, veel planten en een toffe muurschilderingen. Daarbij een open keuken, waar je langs loopt en openlijk in de pannen kunt kijken. Ook de menukaart zag er tof uit. Het concept werd duidelijk op weergegeven.

Wij bestelden twee gehaktballen en twee biertjes, want ook daar hadden we inmiddels trek in. We kozen voor een gehaktbal met vier soorten kaas (en stoemp) en voor de vegetarische gehaktbal met salade. Ze waren allebei lekker, maar die vier kazen was wel echt de uitblinker. Ook de stamp en de bijbehorende sauzen waren super smaakvol.

The Cube Hostel

Na het eten liepen we richting onze hostel. Het hostel lag aan de andere kant van het centrum, dus we kwamen gelijk al langs het stadhuis, en het daarbij behorende terras. We moesten nog een stuk verder. En in de Brusselsestraat stond een zwart geschilderd gebouw. Dat was The Cube Hostel. Wij hadden een eigen kamer gereserveerd met eigen badkamer. Het was een eenvoudig, maar heel nette kamer. De badkamer zag er ook goed uit, had een fijne douche en de bedden waren prima. Meer hadden we ook niet nodig, want we wilden toch buiten de deur ontbijten en verder zouden we er alleen slapen. De vrouw achter de balie hielp ons vriendelijk en ook de gemeenschappelijke ruimtes zagen er tof uit.

The Cube Hostel is dat grote zwarte gebouw in de Brusselsestraat

Onze slaapkamer

Huisbrouwerij Domus

Nadat we hadden ingecheckt, ons op hadden gefrist en even waren bijgekomen van de eerste indrukken van de mooie stad, gingen we weer terug naar het centrum. Het was inmiddels al bijna donker en we kregen wel trek. We wilden graag eten bij Baracca, maar daar was het nog druk. We konden er later terecht, dus tot die tijd gingen we even wat drinken bij Domus.

kuukskes domus proefbedje

Deze brouwerij hadden we een aantal keren als tip gekregen. Ik vond zelf de menukaart wat te groot, maar we waren wel heel benieuwd naar het bier. We besloten daarom voor een “proefbedje” te gaan, waarbij je 3 biersoorten kon proeven uit eigen brouwerij. Om niet na drie slokken onder de tafel te belanden bestelden we er ook een bordje kaas en salami bij (haha, geweldig dat dat nog bestaat). We kregen echt KEI veel, haha. We waren echt bang om daarna geen honger meer te hebben, dus we wilden niet alles opeten. Wij zijn alleen niet van die hele consequente meiden. Als er iets op tafel staat, blijf je eten. Het bier was trouwens ook erg lekker. Het waren drie compleet verschillende biertjes. Vooral het “bitter bisserke”, een IPA, vond ik erg lekker.

Domus voorgevel
Het was binnen behoorlijk druk en gezellig.
Het proefbedje met drie soorten bier

Baracca

Nadat we onze biertjes ophadden, en lichtelijk aangeschoten naar buiten wandelden, liepen we richting Baracca. Op het eerste oog, zoals ik het gelezen had, kwam het restaurant over als een echte Italiaan, maar al snel bleek dat het meer een fusion restaurant was, waarbij veel invloeden uit Italië komen en men het belangrijk vindt, om samen te genieten van het eten en drinken.

De menukaart

De menukaart bestond dan ook uit deels écht Italiaanse pizza’s en social bites, kleinere gerechten die heel geschikt zijn om te delen. We hadden inmiddels al een hoop kaas en salami op, dus we wilden niet té veel bestellen. We besloten daarom, om alleen voor de social bites te gaan. Dit was naar ons idee wel de juiste keuze. Zelfs dit was al veel. Een aantal gerechten staan op de kaart en worden onderverdeeld in voor- en hoofdgerechten. Daarnaast hebben ze ook nog gerechten die wisselen, waaronder de oester met radijs en avocado-mousse, die wij als aperitief namen.

Ook de andere gerechten waren erg smakelijk. Onze favoriete gerechten waren de ribs (die we overigens bijna niet meer opkregen, zo veel) en de groenteschotel. OH MIJN GOD. Wat waren die groentes lekker. Echt fantastisch. De bediening was trouwens ook niet verkeerd. Hele leuke mannen. Ik had ze het liefst meegenomen.

Na het eten was eigenlijk het plan om nog wat te gaan drinken, maar we waren allebei echt kapot (Ja, mega saaie burgerlijke vrouwen zijn wij), dus we besloten terug te gaan naar het hostel. Er was wel een studenten event op de oude markt waar we nog even kort zijn gaan kijken, maar we lagen heerlijk vroeg in bed.

De lekkerste groente ooit.

deze ribs waren super lekker!

Dag 2

De volgende dag stonden we op tijd op. We hadden allebei niet zo goed geslapen en we hadden honger (verrassing), dus we checkten uit, maakten nog wat foto’s en liepen richting Nosh. In de stad was al een hoop bedrijvigheid. De markt werd helemaal opgeruimd van de avond ervoor. Bij Nosh waren wij de eerste. het was er nog erg rustig, maar we waren dan ook heel vroeg. We bestelden een eenvoudig ontbijtje en hebben er lekker even gezeten. Ik had wentelteefjes met warme appel besteld. Ze waren lekker, maar erg zoet. Dat ben ik niet zo gewend. Maar de smaak was verder goed. En ze waren heerlijk in de boter gebakken.

Groot Begijnhof

Na het ontbijt liepen we richting het Groot Begijnhof. Een netwerk aan mooie straatjes en pleintjes die dateren uit de 13e Eeuw. Want ja, cultureel doen was ook een onderdeel van deze stedentrip. We hebben hier heerlijk wat plaatjes kunnen schieten en na een tijdje ook heel melig gedaan. Maar wat een mooi wijkje. Het deed me echt ook een beetje denken aan Den Bosch. De oude bruggetjes, het water en de oude pandjes. Leuk om te zien dat veel van deze gebouwen bewoond worden en dat het er allemaal nog zo mooi uitziet.

Eenmaal terug in het centrum hebben we even iets gedronken bij Le Pain Quotidien. Een super leuk zaakje, waar je lekker kunt ontbijten, maar ook heerlijk brood en gebak kunt kopen.

Een toonbank vol met heerlijke dingen

Toen we bijgekomen waren van de stevige wandeling, lekker iets hebben gegeten en gedronken, gingen we richting de universiteitsbibliotheek om daar een tour te doen en de toren te beklimmen. Ik vond het allemaal wat spannend met m’n hoogtevrees en ik liep wat minder snel dan Aims die trappen op en af, maar het uitzicht was wel super mooi. Sowieso kreeg je op iedere verdieping iets te lezen over de geschiedenis van de bibliotheek en de toren. Ook via de audiogids kregen we het een en ander te horen over het ontstaan en de wederopbouw.

De prachtige leeszaal
De toren beklimmen was toch wel het “hoogtepunt” van deze stedentrip… 😛

Haute dogs bij Würst

Na al het geklim kregen we aardige honger. We hadden het ook best warm. Er was alleen maar regen voorspeld, maar gelukkig hadden wij veel zon. Maar we waren daardoor dus wel een beetje overdressed. Gelukkig konden we in de bibliotheek, gebruik maken van een kluisje. We legden onze zware spullen spullen weg en gingen op weg naar Würst. Ik had ook via jullie gehoord dat dit een super leuke zaak zou zijn met mega lekkere “haute dogs”. En ja hoor. wij zijn echt fan. Een mooie zaak, een leuk concept en onwijs lekkere broodjes.

Omdat we niet konden kiezen, deelden we de Haute Dogs
Würst is super tof ingericht. De voorraadkast is heel cool

We namen twee verschillende hotdogs om te delen; de Sauerkraut en Mexico ’86. Woow.. maar echt mega lekker. Lekkere worstjes, rijkelijk belegd en goede broodjes. Maar waar ik ook echt fan van was, waren de aardappeltjes. Heerlijk gekruid met paprikapoeder en geserveerd met een fris sausje. Echt een feest.

Shoppen en bier drinken bij The Capital

Na al het cultuurhappen was het tijd om te shoppen. Dat hoort ook bij een stedentrip. Nou zijn we eigenlijk helemaal niet zo los gegaan, maar ik ben wel heel blij met mijn nieuwe trui en bakblik (ja, weer een kenmerk van mijn burgerlijkheid.. een bakblik meenemen van een weekendje weg.. haha). We waren allebei ook best moe en ik voelde me op een gegeven moment ook niet zo lekker.. dus we besloten om onze spullen te halen en als afsluiter nog een biertje (of wat) bij The Capital te drinken. Ze hebben daar twintig soorten bier op de wisseltap en ruim 2000 soorten speciaalbier uit fles of blik, wat hen het grootste biercafé van de wereld maakt. Je zou het niet een, twee, drie zeggen als je de zaak binnenloopt.. Maar zodra je over de glazen platen wandelt en de bierkelder ziet.. Dat is echt heel gaaf. We hebben er lekker Delerium en Mongozo’s gedronken (uit een kokosnoot) en toen was het alweer tijd om richting het station te lopen. Het was een heerlijke weekendje (nachtje weg). En mijn zusje is zo fijn. Die vindt het niet erg om koud te eten omdat ik 100 foto’s wil maken en ik vind het ook niet vervelend dat zij 100 foto’s van andere dingen maakt. Love her.

Liefs, K

Je kunt via de glazen platen de bierkelder zien! Tof!!
Met uitzicht op het stadhuis
DRINK MET JE BILLEN BLOOT, BIER UIT EEN KOKOSNOOT

Waar zijn wij allemaal geweest?

About Post Author

Facebooktwitterpinterest