In deze blogpost schrijf ik over mijn top 7 bezienswaardigheden in Valencia die je zéker gezien moet hebben als je er een paar dagen heengaat! Lees verder..

Vaaalenciaaa.. Ja als je mij vertelt dat er een liedje van bestaat, doe ik je wat, want al weken heeft Elke dit ingesproken op whatsapp als ons weekendje besproken werd. Ik denk dat ik het liedje stiekem het hele weekend ook (on)bewust heb gezongen. Maar oh, wat is Valencia een geweldige stad. Het is de derde grootste stad van Spanje en ligt aan de oostkust.  Het doel van dit weekend was eten en drinken en dat is zéker goed gelukt. Maar toch hebben El en ik ook nog íets meer ondernomen dan alleen dat. In deze blog schrijf ik over 7 bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om eens te doen. Waar je lekker kunt eten en drinken vertel ik later. Omdat ik dat zo veel heb gedaan, schrijf ik daar nog een aparte blog over.

1. Plaza de Virgen

Hier begon onze tocht. We gingen er noodgedwongen op een van de terrassen iets eten, omdat alles dicht was. Het eten was veel te toeristisch, maar dat is te verwachten bij zo’n mooi plein. Het ligt een beetje aan de rand van het oude centrum, naast de kathedraal van Valencia. ‘s avonds is het er druk en komen straatartiesten en verkopers in actie.

2. Jardí Botanìc

Hier kun je even helemaal tot rust komen. in de verschillende zones met onder andere woestijnplanten, eetbare planten, waterplanten en tropische planten kun je tot rust komen op een bankje in de schaduw. Wat ik zelf geweldig vond zijn de katten die er rondlopen. die worden namelijk geadopteerd door Jardí Botanìc.

3. Mercado Central

Dit is de grootste overdekte vershal van Europa, met ruim 400 verschillende stalletjes. Ik moet een beetje bekennen dat wij hem wat tegen vonden vallen, omdat we in de ochtend al naar een andere markt waren geweest. Die was minder toeristisch, maar zag er veel mooier uit. Maar, desalniettemin, het was zeker de moeite waard om er doorheen te lopen. Het gebouw zelf is namelijk heel tof om te zien en er zat een restaurant waar we de lekkerste tomatensalade hebben gegeten van de hele trip.

4. Mercado de Ruzafa

Waar wij echt verliefd werden was op de versmarkt in Ruzafa. Al het fruit, de groente en het vlees ligt er zo aantrekkelijk uitgestald dat je alles wilt hebben. Als je doorloopt naar de visafdeling loop je tegen een kraam aan waar je een oester met cava kunt bestellen voor 3,50 euro. Je begrijpt natuurlijk dat we daar niet voorbij zijn gelopen, haha. Als je daar in de buurt in een Airbnb zit of in een appartement, raad ik je zeker aan om daar de boodschappen te halen. Echt tof. Een vrouw die er werkte heeft ons ook een restaurant aangeraden waar wij de volgende dag heerlijke arroz negro (zwarte rijst) hebben gegeten. Dit was een van de leukste bezienswaardigheden.

5. Fietsen door Jardin del Túria

Het is sowieso een aanrader om fietsen te huren als je in Valencia bent. Alles is goed te doen met het openbaar vervoer, en een deel is ook goed te lopen, maar wil je echt wat specifiekere bezienswaardigheden zien, dan moet je gaan fietsen. Wij zijn zelf naar het strand gefietst door de Túria tuin. Hier heeft ooit een rivier gelopen, maar is nu een 9 kilometer lang, multifunctioneel park waar je heerlijk kunt sporten, fietsen, wandelen, en klimmen. Er is een dierentuin en er zijn speeltuinen zoals de Gulliver.

6. Ciutat de les Arts i les Ciències

Aan het einde van het park, vlakbij het strand kom je bij de moderne architectuur van Santiago Calatrava. Een “wijk” waar kunst en wetenschap samenkomen, zoals de naam het zegt. Je kunt er super mooi wandelen, naar het wetenschapsmuseum en er is een bioscoop. Alle gebouwen zijn omringd met water. Je kunt hier eventueel een kano huren om om de gebouwen heen te varen. Wij zijn er maar kort geweest omdat we enorme honger hadden en daar nog niets open was, maar het is écht de moeite waard om er heen te gaan. Heel overweldigend en mooi.

7. Het strand

Als je nog iets verder doorfietst kom je bij het strand. Wij zijn via de Túria tuin gefietst, maar er zijn ook kortere routes, van ongeveer 3 km vanaf het centrum. Je kunt er lekker decadent neerstrijken op een bedje bij Marina beachclub, maar je kunt ook strandbedden huren vlakbij de zee. Wordt het zonnetje nou iets te heet, of krijg je honger? Ga dan even lekker iets eten bij La Pepica of el Coso (DE tip van de vrouw uit Ruzafa). Ze hebben daar de lekkerste paella en arroz negro.

Wil je nog meer lezen over mijn weekend in Valencia? Klik dan hier.

De 7 bezienswaardigheden in kaart:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest