Afgelopen weekend ben ik een paar nachten naar Valencia geweest met een vriendinnetje. In deze blog schrijf ik kort een eerste indruk. I love Valencia.

Ik ben al jaren niet op vakantie geweest. Nou was ik voor school wel een aantal keer op reis geweest en ik ben wat dat betreft ook echt niet zielig, maar zelf een vakantie boeken, dat was nieuw (schaam, schaam.. ik ben dus 27). Maar oké, ik had er super veel zin in. Samen met mijn middelbare school-vriendin zou ik een paar dagen naar Valencia gaan. Maar als je ons bij elkaar zet, gaat nooit alles geheel vlekkeloos. Zo ook bij deze trip (lees: 3 nachten) niet.

Het begon al bij het boeken. We hadden een aantal combi-tickets gevonden op cheaptickets.nl. Achteraf begrijpen we ook waarom deze ticket zo goedkoop was. Ik kwam er namelijk twee dagen van tevoren achter dat het hotel dat we erbij kregen wel in de provincie Valencia lag, maar wel 60 km ten noorden van de stad. GOD… je begrijpt wel, ik schoot finaal in de stress. Gelukkig is mijn zusje een doorgewinterde globetrotter, dus samen hebben we op het strand (ja, toen ik erachter kwam, zat ik in de trein naar Scheveningen voor een dag “ontspanning”), een Airbnb gevonden, 5 minuten fietsen van het oude centrum. Dat was toch wel wat beter.

De heenreis met het vliegtuig ging dan ook een stuk vlotter dan het boeken. Eenmaal bij de Airbnb aangekomen, hadden we honger, waren we bezweet en wilden we zo snel mogelijk de stad in. Want de kamer was nou ook niet echt een plek om even bij te komen. Denk aan een twijfelaar, een heeeeel beweeglijke vriendin (Elke, niet ik) en 100 graden. En daar ging het gelijk al mis, we stapten in bij de halte die de andere kant uitging, dus voordat we aankwamen in de stad, hebben we eerst heel Valencia Noord gezien. Lekker toeristisch, maar oh wat waren we blij toen we aankwamen in de stad. Alles was alleen dicht, dus onze eerste maaltijd was op een toeristisch terras, waar het eten het duurst was van de hele trip en het minst lekker.

Gelukkig ging daarna alles beter. We hadden al wat leuke restaurantjes gevonden in ons boekje en daarbij had ik mega veel leuke tips van jullie gekregen.

In een volgende blog schrijf ik uitgebreider over de hotspots en toffe plekken waar we zijn geweest, maar hieronder zie je toch wat afbeeldingen van duidelijke hoogtepunten.

Waar ik zelf echt verliefd op was, was de Botanische tuin. Een hoop prachtige planten, het rook er heerlijk en er liepen vet veel katten rond, want die werden daar geadopteerd. Je kon me oprapen.

De lekkerste tomatensalade heb ik bij Central Bar in Mercado Central gegeten. We hebben er even op moeten wachten, maar het was het dubbel en dwars waard. De markt zelf was overigens niet heel bijzonder. We hebben een veel mooiere markt bezocht in Ruzafa.

Uiteraard hebben we ook niet op water geleefd in Valencia. Hydrateren is belangrijk, maar de sangria en agua de Valencia ging er ook goed in.

En het leukste aan Valencia is natuurlijk de stad verkennen op de fiets. Bij toeval kwamen we een Nederlandse zaak tegen die fietsen verhuurde. twee dagen lang hebben we lekker gecruiset door de stad. Wel wat onwennig, want de fietspaden (als ze er al zijn), zijn toch een beetje anders dan wij in Nederland gewend zijn.

Al met al een super heerlijk weekend. Ik schrijf snel een stukje waarin ik mijn favoriete spots wat meer uitlicht.

Liefs,
Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest