galette met rabarber en aardbeien
Deze galette met nectarines en aardbeien is een ultiem zomer recept. Heerlijk voor bij de koffie, of als dessert met een bol ijs en slagroom.

Oeeeh ik ben zo gek op aardbeien. Het is natuurlijk niet het hele jaar lokaal te verkrijgen, maar als het dan wel te koop is, kun je er zo oneindig mee variëren. Een kei lekkere en feestelijke combinatie met nectarines is aardbeien. En daarom heb ik deze keer een heerlijk recept voor je met deze zomerse ingrediënten: een galette.

galette met rabarber en aardbeien

Ik heb deze keer voor een lekker eenvoudig en snel recept gekozen. Het fijne van een galette is dat het er een beetje rommelig uit mag zien, maar zeker niet afdoet aan een perfect gebakken laagjestaart (moet je mij niet vragen te maken, haha!). 

galette met rabarber en aardbeien

Een stuk gebak is natuurlijk heerlijk bij de koffie, maar in dit geval is de galette met nectarines en aardbeien ook een perfect dessert. Heerlijk met een bol karamelijs (zeker als de galette nog een klein beetje warm is) of een toef vers geslagen room. Waarvoor zou jij gaan? Laat het in de reacties onder deze blog weten!

En dan hier natuurlijk het recept. Lekker eenvoudig. En ik hou van recepten met lekker weinig ingrediënten. Selemat makan!

Galette van nectarines en aardbeien

Ingredients

  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 250 g aardbeien in plakjes gesneden
  • 250 g nectarines ontpit en in stukken gesneden
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 el maizena
  • 1 ei
  • 1 el melk

Om te garneren

  • poedersuiker
  • vers geslagen room
  • 1 bol karamelijs

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 190 graden.

    Meng de nectarines, aardbeien, suiker en maizena in een kom door elkaar.

  2. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.

    Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant en leg deze op het midden van de bakplaat.

  3. Verdeel het fruitmengsel over het bladerdeeg, maar laat ongeveer 3 centimeter aan alle randen vrij. 

    Vouw de vrijgehouden randen van het bladerdeeg naar binnen over de vulling, maar laat het midden open.

  4. Klop het ei en de melk op en smeer de omgevouwen randen van de galette met het mengsel in. 

    Bak de galette in ca. 30-35 gaar en goudbruin. Laat dan even afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker. 

  5. Serveer de galette met een bol (karamel) ijs of vers geslagen room. Jammie!!

galette met rabarber en aardbeien
Facebooktwitterpinterest