witte asperges recepten kuukskes
Ben jij ook zo gek op groene of witte asperges? Dan moet je zeker eens een van deze heerlijke recepten proberen!

I LOVE ASPERGES! Punt. Nee hoor, hier houdt de blog niet op, maar dat ik gek op asperges ben is natuurlijk super oud nieuws. Wist je dat het een van DE producten van de Brabantse wal is? Je hebt namelijk de 3 A’s (of de 3 AAA’s) en dat zijn de aardbeien, ansjovis en.. juist.. asperges.

En omdat ik er zo’n fan van ben eet ik ze in het seizoen echt heel regelmatig. Het liefst zo simpel en eenvoudig mogelijk met een eitje en wat zalm, maar soms ook met nét een beetje extra. Het probleem is vooral dat ik ze meteen wil eten en niet geduldig genoeg ben voor de foto, haha!

Toch doe ik er zo nu en dan even mijn best voor en maak ik er een feestje van voor op de foto. En ik zet in deze blog even 10 van deze heerlijke recepten met groene en witte asperges voor je op een rijtje!

Aspergesoep met Hollandse garnaal en zeekraal

asperges: aspergesoep met hollandse garnalen

Asperges met beenham en een gekookt eitje

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 kg witte asperges
  • 4 eieren
  • 100 g plakken beenham (dun gesneden)
  • bieslook (om te garneren)
  • zout en peper

Snijd de kontjes van de asperges af en schil ze goed. Die stugge draden zijn namelijk echt niet lekker. Kook de asperges in ca. 10 minuten gaar. Dit is bij mij altijd een beetje nattevingerwerk, haha. Ik prik meestal even met een vork in de dikste asperge. Als je er daar gemakkelijk doorheen komt, zijn ze goed.

Kook de eitjes zoals je ze zelf lekker vindt.

Verdeel de asperges over twee borden en serveer met de eitjes en de plakken beenham. Ik heb de eieren hier fijngesneden, maar je kunt ze ook gewoon in z’n geheel serveren of gehalveerd. Garneer met wat fijngehakte bieslook, zout en peper (naar smaak).

Vegetarische eiersalade met radijs en asperges

vegetarische eiersalade met asperges en radijs

Risotto met courgette en groene asperges

risotto met courgette en groene asperges

Asperges met zalm en gekookt ei

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 kg witte asperges
  • 4 eieren
  • 100 g gerookte zalm (gesnipperd)
  • bieslook (om te garneren)
  • zout en peper

Bereid de asperges zoals een paar recepten hierboven staat beschreven!

Kook de eitjes zoals je ze zelf lekker vindt.

Snijd de zalm in kleine snippers.

Verdeel de asperges over twee borden en serveer met de eitjes en de zalmsnippers. Ik heb de eieren hier fijngesneden, maar je kunt ze ook gewoon in z’n geheel serveren of gehalveerd. Garneer met wat fijngehakte bieslook, zout en peper (naar smaak).

Pastasalade met gerookte kip en asperges

pastasalade met asperges, aardbeien en gerookte kip

Aspergesoep

Asperges met burrata, radijs en bieslook

asperges met burrata en bieslook vinaigrette

Groene asperges met zalm uit de oven

Asperges met roerei en plakken beenham

Wil je nu eigenlijk iets meer weten over die 3 AAA’s uit Brabant? Lees dan hier even verder…

Facebooktwitterpinterest