vegetarische eiersalade met asperges en radijs
Deze heerlijke, vegetarische eiersalade met asperges en radijs, is een lekker fris recept. Ideaal om te serveren bij een picknick of de paaslunch. Ik heb de salade gemaakt met de verse uitloopeieren uit het "vrienden van AH" pakket.

Ja, ik had laatst ook al eiersalade gemaakt. Ik ben op het moment nogal van de lunchsalades en ik had wat asperges over, dus ik moest er wat mee. Het eerste waar ik bij asperges aan denk is toch echt ei. Dus vandaar de eiersalade. Niet alleen om die reden heb ik deze vegetarische eiersalade op het menu staan. Ik had ook radijsjes over van het schoolfruit op mijn werk en wilde daar ook iets mee. En ik had een doosje met lekkere, verse uitloopeieren gekregen van Albert Heijn, dus daar wilde ik ook iets mee maken.

En ookal heb ik nu twee keer in de maand een eiersalade gepost, deze is weer compleet anders. Wederom wel super geschikt als gerechtje op de Paasbrunch. En wat bof ik dan toch ook weer dat de asperges lekker vroeg zijn dit jaar. Ze zijn lekker!!

vrienden van ah vegetarische eiersalade

vegetarische eiersalade met asperges en radijs

 • 4 (verse uitloop) eieren
 • 250 g witte asperges
 • 100 g radijsjes
 • 1 el mayonaise
 • 1 el Griekse yoghurt
 • 1 handje verse bieslook (fijngehakt)
 • een scheutje witte wijnazijn
 • peper en zout
 1. Kook de eieren in 9 minuten hard in voorgekookt (jaaa, daar is de waterkoker weer) water. Snijd ondertussen de kontjes van de asperges, haal de harde schilletjes weg met een dunschiller en kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. 

 2. Hak de bieslook fijn en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de mayonaise, de yoghurt, bieslook, radijsjes en het azijn door elkaar tot een mooi papje en breng op smaak met zout en peper. 

 3. Laat de asperges en eieren goed afkoelen. Snijd de asperges in kleine stukjes en de eieren fijn. Doe de eierenen asperges bij het yoghurtmengsel en roer alles goed door elkaar.

 4. Laat het geheel in ca. 50 minuten goed intrekken in de koelkast en dan is hij klaar om geserveerd te worden. Lekker op brood of op een toastje! Smakelijk!

vegetarische salade met asperges en radijs

Voor nog meer lekkere salades, kijk je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest