Dit vrolijke gerecht is een ideaal maaltje bij de lunch, maar ook leuk als hapje. Ik heb deze gele wraps nu in tweeën gesneden, maar je kunt er natuurlijk ook rolletjes van maken voor bij de borrel. En weet je wat er helemaal handig aan is? Je kunt deze rolletjes al een dag van te voren maken. Zo heb je de volgende ochtend de tijd om lekker wat langer te blijven liggen. Een ideaal hapje dus voor bijvoorbeeld Pasen.
Gele wraps met zalm, ei en veldsla
- 3 eieren
- 2 el olijfolie
- 1 klein bakje zure room
- 2 bosuitjes
- 1 el kappertjes (uitgelekt)
- 2 gele wraps ((bijv. no fairy tales))
- 100 g gerookte zalm
- 75 g veldsla
- zout en peper
-
Klop de eieren los in een kom met een snuf zout en peper. Verhit een deel van de olie in een pan en schenk de helft van de eieren in de pan. Probeer het de omelet zo dun mogelijk te maken. Zo kun je hem straks gemakkelijker verdelen over de wrap. Doe hetzelfde met de andere helft van het ei.
-
Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Meng de bosui met de zure room, de kappertjes en wat peper en zout.
-
verwarm de tortilla’s, zoals op de verpakking staat beschreven. Bestrijk ze vervolgens met het mengsel van zure room. Leg er een omelet op en verdeel de helft van de zalm over de wrap heen. Doe de helft van de veldsla erbij en rol de wrap stevig op.
-
Ik heb ze voor de volgende dag in de koelkwast bewaard. Snijd ze vlak voor het serveren in ringen of doormidden. Smakelijk!!
voor nog meer leuke lunchgerechten kijk je hier:
- Meatless Monday: Bietenwrap met falafel, voor luie mensen!
- Vegetarisch: gevulde portobello met mozarella en pesto
- Wrap met boerenkool, hummus en gegrilde courgette