asperges met burrata en bieslook vinaigrette
Yess!! het asperge seizoen is officieel begonnen en daar hou ik van. Ik heb dit keer een vegetarisch recept voor je met burrata en een vinaigrette van radijs en bieslook.

Afgelopen week is het aspergeseizoen officieel begonnen en daar word ik een heel blij mens van. Het is jammer dat het zo’n dure groentesoort is, want anders zou ik dit wekelijks kunnen eten. Het leukste aan deze groente is, dat je er oneindig lekker mee kan variëren. Maar zelfs het eenvoudigste recept, maakt deze groente een feest. En daarom heb ik vandaag een heerlijk, vegetarisch recept met asperges voor je. Dit keer met burrata, radijs en bieslook vinaigrette.

Ben je nou meer van de groene asperges? Dan kun je ook dit heerlijke recept met zalm uit de oven maken. Klik op de link.

asperges met burrata en bieslook

asperges met burrata, radijs en bieslook vinaigrette

 • 2 bollen burrata
 • 500 g witte asperges
 • 3 radijsjes
 • 1 handje verse bieslook (gesnipperd)
 • 4 el balsamico azijn
 • 4 el olijfolie (extra vièrge)
 • zout en peper
 1. Schil de asperges (goed schillen hoor, die harde slierten zijn echt vies) en kook ze 10 minuten in ruimkokend water met een beetje zout. Als ze klaar zijn, giet je de asperges af en laat je ze een beetje afkoelen. LET OP: bewaar 2 el van het kookvocht.

 2. Meng het balsamico azijn met het kookvocht, de olijfolie en wat zout en peper. 

 3. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Snipper de verse bieslook en roer de radijs en bieslook door de vinaigrette. 

 4. Verdeel de asperges over twee borden en schep er wat vinaigrette over. Leg bij ieder bord een bolletje burrata en strooi over de burrata nog wat extra peper. Zo Lekker!!!

asperges met burrata en radijs

About Post Author

Facebooktwitterpinterest