weekend in 's-Hertogenbosch: jheronimus bosch art center
Ga jij een dag of weekend naar 's-Hertogenbosch? Dan moet je wel weten waar je moet zijn natuurlijk! Hier 10 tips die je niet mag overslaan!

Ga jij een weekend naar ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch) deze zomer? Dan zijn er natuurlijk genoeg leuke hotspots, musea en winkels te vinden! Op mijn Bossche blog Bossche Buik kun je alle ins en outs vinden van deze leuke stad, maar omdat dat té veel is om in één keer te doen, heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met 10 van mijn favoriete hotspots.

weekend in 's-Hertogenbosch: Tramkade Den Bosch
De Tramkade

Met 10 hotspots red ik mijn favorieten in ‘s-Hertogenbosch nog niet hoor, want ik vind echt letterlijk bijna alles leuk in de hoofdstad van Noord Brabant, maar jij kunt er in ieder geval even mee vooruit. En wil je echt een ruime keuze hebben aan winkels, hotspots en mooie terrassen? Check dan vooral even de website van Bossche Buik. Klik op de knop hieronder om naar Bossche Buik te gaan.

Den Bosch Bike Tours

Ga lekker op de fiets de stad verkennen en laat je rondrijden door een enthousiaste, lokale gids die je alle kan vertellen over de historie, cultuur, horeca, bijzondere wijken en het carnaval van en in ‘s-Hertogenbosch. In 2 uur leer je de stad kennen, ontdek je een aantal highlights en leer jij meer over de prachtige vestingstad.

En met een beetje geluk heb je een suuuuper leuke gids (ikzelf, haha!)

weekend in 's-Hertogenbosch: Den Bosch Bike Tours
Den Bosch Bike Tours
weekend in 's-Hertogenbosch: Den Bosch Bike Tours
Den Bosch Bike Tours

Gusto

Mijn favoriete lunchzaak in Den Bosch is toch denk ik wel de Italiaanse lunchzaak Gusto. Hier kun je terecht voor fijne salades, kaas en wijn. Maar mijn favoriete lunchgerecht is toch wel een rijkelijk gevuld broodje met… alles. Ik kan daar niet kiezen. Het is allemaal lekker. Tip: als je met een date bent, kies je gewoon twee broodjes en deel je! Dan kun je dubbel genieten.

weekend in 's-Hertogenbosch: Gusto
weekend in 's-Hertogenbosch: Gusto

Shoppen in ‘s-Hertogenbosch

In Den Bosch kun je onwijs goed winkelen. Naast de bekende winkels zitten er ook onwijs leuke kleine ondernemers in bijv. de Kolperstraat (Jutt, Lace, Hello Den Bosch), Ridderstraat (San&Mam met Heerlak), Snellestraat (Wanderwood, Oak en Vintage Room) en in de Uilenburg. Of je nou naar kleding, cadeaus of iets lekkers op zoek bent, jij gaat niet zonder lege handen naar huis!

weekend in 's-Hertogenbosch: shoppen
San&Mam in de Ridderstraat
weekend in 's-Hertogenbosch: shoppen
PLANT in de Vughterstraat

Hello My Friend

Jaaa, hier kom ik super graag! Goede klets, lekker eten en een fijne cocktail of een lekker speciaalbiertje erbij. Kies wat kleine gerechten om samen te delen. Zowel lekker voor het diner als bij de borrel, of ga voor een ramen. Tijdens de Bossche Zomer is Hello My Friend ook te vinden op het “Terras aan de Haven”. Ik vind de soft shell tacos, de nachos en de gyoza’s erg lekker. of de Moscow Mule met een tostada tonijn. Jammie!

weekend in 's-Hertogenbosch: hello my friend
Moscow Mule bij Hello My Friend
soft shell tacos bij Hello My Friend

Tramkade

Op ca. 10 minuten lopen van het centrum vind je de Tramkade, het oude industrieterrein van ‘s-Hertogenbosch. Hier vind je verschillende toffe plekken als Werkwarenhuis, Barkade en kun je overnachten in the Coon of de Bossche Kraan. Dat is een hijskraan van 12 meter hoog die is omgebouwd tot hotelkamer. Kei vet!

weekend in 's-Hertogenbosch: hello my friend
Tramkade by night
weekend in 's-Hertogenbosch: hello my friend
De Bossche Kraan
Werkwarenhuis

Ontbijten Den Bosch

Ontbijt jij ook zo graag buiten de deur? Ik vind dat dus heerlijk en in Den Bosch kun je bij verschillende hotspots heerlijk ontbijten! Omdat dat er iets te veel zijn om hier op te noemen, heb ik op Bossche Buik een top 11 gemaakt, met een aantal van mijn favoriete ontbijt hotspots in ‘s-Hertogenbosch. Twee van die hotspots zie je hiernaast. Crème Den Bosch in de Snellestraat en Anne & Max (nieuw) aan de Oude Dieze.

weekend in 's-Hertogenbosch: ontbijt
CRÈME Den Bosch
weekend in 's-Hertogenbosch: ontbijt
Anne & Max Den Bosch

Musea in ‘s-Hertogenbosch

In ‘s-Hertogenbosch heb je een aantal prachtige musea. Wil je meer leren over de 80-jarige oorlog of genieten van regelmatig wisselende exposities, dan is het Noordbrabants Museum een aanrader. Ik ben zelf ook helemaal fan van het Nationaal Carnavalsmuseum (Oeteldonks Gemintemuzejum) en het Jheronimus Bosch Art Center waar vele een-op-een kopieën van de wereldberoemde kunstschilder Jeroen Bosch hangen.

weekend in 's-Hertogenbosch: museum den bosch
Jheronimus Bosch Art Center
weekend in 's-Hertogenbosch: museum den bosch
Nationaal Carnavalsmuseum

Nom Nom

Dat is sowieso fan ben van Nom Nom, staat buiten kijf, maar dat komt grotendeels door een gerecht dat op de menukaart staat, namelijk de Cubanos. Als ik daar een keer iets anders bestel dan die heerlijke tosti, dan word ik aangekeken alsof ik mijn hoofd zes keer heb gestoten, haha! En als je hem op hebt, zal je begrijpen waarom! Bestellen dus! Maar de rest is ook gewoon lekker hoor, haha!

weekend in 's-Hertogenbosch: Nom Nom Den Bosch
Cubanos tosti bij Nom Nom
weekend in 's-Hertogenbosch: Nom Nom Den Bosch
Banh Mi buikspek bij Nom Nom

Workshop Bossche bollen maken

Als je in ‘s-Hertogenbosch bent, kun je natuurlijk niet weggaan zonder een echte chocoladebol, Bossche Bol, of sjeklaode bol gegeten te hebben van Bakkerij Jan de Groot! Hoe je hem als een Bosschenaar eet? in de hand, als een appel, op z’n kop (anders loopt de slagroom eruit). Wil je ze liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Bij Bakkerij Royal in de visstraat kun je de Bossche Bollen workshop doen en die is onwijs leuk! Of neem een pakketje mee voor thuis! Dan kan je er helemaal zelf mee aan de slag!

Bestel hier een Bossche Bollen pakket voor thuis! Super leuk voor als er bezoek komt, of met een kinderfeestje! En leuk om cadeau te geven natuurlijk!

La jeu Coffee & Barista

Na alle indrukken van het shoppen, de workshops en een museumbezoek is het tijd om even na te praten en bij te komen! Dat doe je bij La Jeu Coffee & Barista in de Hinthamerstraat. Een gloednieuwe koffiezaak dat gevestigd zit in de voormalige koffiebranderij en -winkel van “De Drie Mollen“. Een prachtig historisch pand met een knipoog naar nu en (h)eerlijke koffie die eigenaresse Larissa zelf brandt.

weekend in 's-Hertogenbosch: La Jeu Coffee & Barista
La Jeu Coffee
weekend in 's-Hertogenbosch: La Jeu Coffee & Barista
Iced Latte of Cold Brew

About Post Author

Facebooktwitterpinterest