kuukskes babi ketjap
Babi ketjap is een Chinees Indonesisch gerecht met varkensvlees en vanaf kleins af aan al een van mijn favorieten! Hier is het recept!

Aaah al vanaf kinds af aan is babi ketjap (een Chinees- Indonesisch varkensvleesgerecht) een van mijn favoriete gerechten. Ik vond dat bij opa en oma al heerlijk en toen ik in Rotterdam ging wonen, was dat ook een van de eerste Indonesische maaltjes die ik ging koken. Weliswaar met een kant-en-klare boemboe, haha maar het idee was er. Inmiddels weet ik ook dat het helemaal geen moeilijk gerecht is en dat je die boemboe écht niet nodig hebt om iets lekker sop tafel te zetten.

Tijdens Kuuskes’ kerstdiner was ook dit een van de favorieten van mijn besties en ik snap dus wel waarom! Ik denk dat het bij mij misschien wel komt door alle gember die erin zit! Daar ben ik natuurlijk echt gek op.

Oh, en trouwens! Je kunt dit gerecht het beste een of twee dagen van te voren maken! Dan is het pas écht lekker!

kuukskes babi ketjap

Babi Ketjap

Chinees-Indonesisch varkensvlees gerecht

Ingredients

 • 400 g varkenskarbonade in stukken
 • 2 speklappen in stukjes
 • 3 tl gemberpoeder
 • 4 el olie
 • 3 uien gepeld en gesnipperd
 • 2 el bakgember fijngehakt
 • 1 el gembervocht
 • 2 el azijn
 • 4 el ketjap
 • 2 el water
 • peper en zout

Instructions

 1. Bestrooi het vlees met wat gemberpoeder, peper en zout en laat dit een uurtje intrekken.

 2. Braad de stukken vlees in wat olie tot het lichtbruin is. Bak de uien en de knoflook dan even mee.

 3. Voeg nu het water, de bakgember, het gembervocht, de ketjap en de azijn toe en laat het vlees lekker sudderen tot het zacht is.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest