07.30 uur. Ik heb me voorgenomen om vandaag veel blogposts en studietaken af te krijgen. Thuis vertoon ik altijd enorm studie-ontwijkend gedrag, dus kies ik er graag voor om ergens te gaan zitten en daar dan te studeren.
Omdat ik toch al vroeg uit te veren was, zit ik lekker bij Baker & Moore op de Westblaak. Daar zijn ze al vroeg open. Ik besluit om daar ook maar gelijk mijn ontbijtje te nuttigen.

Wat?
Baker & Moore is een lief en stoer zaakje tegelijk waar je je als brood liefhebber echt helemaal thuis voelt. Voor zowel ontbijt als lunch kun je er terecht en ik vind het er persoonlijk ook heerlijk om te werken.

IMG_5171

Het concept is klein en eenvoudig, maar daardoor sterk. Bij Baker & Moore stel je je eigen sandwich samen. Je kiest een basisbrood, en hebt de keuze uit diverse soorten beleg.
Je kunt er ook voor kiezen om je sandwich te laten grillen, zodat je een heerlijke panini krijgt.
Voor de personen die nogal besluiteloos zijn en alles lekker vinden (zoals ik), hebben ze ook een kaart met de B&M specials, waar de broodbar al verschillende combinaties voor je heeft samengesteld.

Ook kun je er lekker ontbijten en dat kan zowel snel en vlug (ga lekker voor to-go als je haast hebt), als lang en uitgebreid.

Ze werken bij Baker & Moore het liefst met lekker bourgondische producten. Ze kiezen ervoor om met lokale ondernemers te werken en alles wat op je bord ligt wordt dagelijks vers bereid. Ze serveren biologische fair-trade koffie van hun eigen merk Ik houd van (h)eerlijke producten, dus hier hecht ik waarde aan.

Tot slot hebben verzorgen ze ook high tea’s. Oké, leuk dat doen ze op meerdere plekken. MAARRR.. bijzonder aan deze plek is dat ze uniek zijn met hun healthy raw tea. In samenwerking met Marisca Sjep van “Bake My day” en Sue-Food hebben ze, naast de gewone high tea, ook een gezonde high tea zonder suiker, lactose en gluten. De hapjes zijn voornamelijk raw & vegan. Leuk toch?

Paul Bakker met één van zijn crewleden.
Paul Bakker met één van zijn crewleden.

Wie?
Ik maak even een praatje met Paul Bakker, het grote brein achter Baker & Moore. Al jaren had hij het idee om zijn dromen na te leven en iets unieks neer te zetten. Samen met zijn grote liefde Eline Moor heeft hij van zijn droom een werkelijkheid gemaakt. Als je ook goed naar de achternamen van de twee kijkt zie je gelijk waar ze de naam van hun tent op hebben gebaseerd.
Maar niet alleen dat, ook in praktijk werken ze op deze manier samen. Paul staat voornamelijk in de zaak en zorgt voor het hele Baker gebeuren, en Eline is de Moore in het verhaal. Zij verzorgt meer de zaken er omheen en steunt Paul volledig in zijn droom.

Uitgebreid ontbijten..
Uitgebreid ontbijten..

Ontbijt
Omdat ik een lange dag voor de boeg heb, en hier toch nog wel even zit, ga ik voor het uitgebreide ontbijt. Ik zit aan een klein tafeltje op de beste plek van de zaak, al zeg ik het zelf. Terwijl ik zit te typen geniet ik van mijn verse broodjes met kaas, vleeswaren, rauwkost, een eitje, scone (inclusief clotted cream en jam), verse jus en een kopje koffie. Eigenlijk is het voor mij helemaal niet zo handig, want mijn hele tafel stond hartstikke vol, maar als je even uitgebreid gaat ontbijten met een krantje is het helemaal perfect. Het is goed verzorgd en smaakt heerlijk.

Baker & Moore special: Sandwich met burrata
Baker & Moore special: Sandwich met burrata

Lunch
De vorige keer dat ik hier kwam eten was ik voor de sandwich “melted tuna” gegaan, want dat vind ik zo onwijs lekker. Nu wilde ik iets anders. Nadat ik vijf minuten naar het bord had staan staren omdat ik er zoals gewoonlijk niet uitkwam raadde Paul me aan om voor de sandwich met burrata (dit lijkt op mozzarella) te gaan. Nou ben ik gek op kaas, dus ik liet me verassen. En ja, het broodje is echt aan te raden. De sandwich is redelijk traditioneel door de burrata, de pesto, de rauwe ham en de pijnboompitjes, maar hij was onwijs lekker. De pesto was erg goed op smaak en burrata smelt zo lekker op de tong. Iedere hap was een feestje.

Omdat ik er inmiddels al zo lang zat, en ook flink had besteld, kreeg ik nog een lekker kopje thee met een vers gebakken chocolate chip cookie van het huis. Rond een uurtje of vier vond ik het wel welletjes, heb ik nog wat foto’s geschoten van de zaak en ben ik tevreden naar buiten gelopen. Productief gewerkt, lekker gegeten en een leuk gesprek gehad.

IMG_5174

Baker & Moore: Hotspot
Voor mij is Baker & Moore ideaal om lekker te flexwerken. En dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Uiterst vriendelijke mensen, een sterk concept, lekker eten, goede Wifi en veel stopcontacten. En tot slot, de openingstijden. Echt ideaal voor vroege vogels als ik. Je zult mij hier zeker regelmatig zien werken.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest