Hier weer een gezond Sinterklaasrecept. Dit keer voor gezonde giga pepernoten. Ze zijn zo groot als gewone koekjes, maar hebben wel de smaak van pepernoten door de koek- en speculaaskruiden. De basis is van havermout, dus je hoeft je ook echt weer niet schuldig te voelen als je er eentje extra neemt.

Alweer een super lekker “hoe-overleef-ik-sinterklaas” recept. Dit keer voor gezonde pepernoten. En niet zomaar pepernoten, maar Giga pepernoten. Ze zijn zo groot als gewone koekjes, maar hebben wel de smaak van pepernoten door de koek- en speculaaskruiden. De basis is van havermout, dus je hoeft je ook echt weer niet schuldig te voelen als je er eentje extra neemt.

Wat heb je nodig voor ca. 20 stuks?

– 200 gr havermout
– 1 ei
– een handje pecannoten
– 2 tl koek- en speculaaskruiden
– 1/2 tl bakpoeder
– 3 el honing
– 1 el water

IMG_5367

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een bol deeg. Verdeel het deeg in ca. 20 balletjes op de bakplaat ( met bakpapier) en druk ze een beetje plat. Het deeg zal een beetje plakken dus je kunt het beste met lepeltjes, of vochtige handen de bolletjes draaien.
Bak de pepernoten in ca. 15-20 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten. In een afgesloten trommel kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest