cranberry gehaktballetjes met bladerdeegsterren
Deze cranberry gehaktballetjes met sterren van bladerdeeg, zijn één van mijn favoriete recepten van de adventskalender. Hartig en zoet tegelijk! Yumm

Eén van mijn Favoriete gerechten tijdens het kerstdiner was dit hapje. Ideaal voor bij de borrel, zoet en hartig tegelijk en volgens mijn Engels- Rotterdamse vriendin Ems, een herinnering aan de turkey stuffing: cranberry gehaktballetjes met sterren van bladerdeeg. Het idee is eigenlijk super simpel, maar ze zijn echt super lekker geworden. De bladerdeeg-sterren waren eigenlijk een extraatje, omdat ik nog wat bladerdeeg overhad van een ander gerecht, maar de cranberry gehaktballetjes worden er wel extra feestelijk en kerstig door.

bladerdeeg sterren cranberry gehaktballetjes

Het recept:

Cranberry gehaktballetjes met bladerdeeg sterren

Course Snack
Prep Time 15 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 30 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

 • 300 g kipgehakt
 • 1 handje gedroogde cranberries fijngehakt
 • 1 beschuit verkruimeld
 • 4 plakken bladerdeeg (uit de diepvries)
 • 1 ei (om het bladerdeeg te bestrijken)
 • 1 el zwarte sesam
 • olijfolie om in te bakken

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bevroren plakken bladerdeeg een beetje ontdooien. Je kunt eventueel ook vers bladerdeeg gebruiken.

 2. Doe het gehakt met de cranberries en het beschuit in een kom. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Ik doe dit altijd met mijn handen. Die maak ik van te voren een beetje vochtig, zodat het gehakt niet zo gaat kleven. Draai ca. 16 gelijke balletjes van het gehakt. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin.

 3. Snijd of steek ondertussen sterren uit het inmiddels ietwat ontdooide bladerdeeg. Leg de sterren op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bestrijk de sterren met geklutst ei en strooi er wat zwarte sesamzaadjes overheen.

 4. Bak de sterren in ca. 10-15 minuten af. Houd de oven goed in de gaten. Als ze mooi goudbruin en opgebold zijn, zijn ze klaar.

 5. Neem wat saté-prikkers en pik op ieder stokje een balletje en een sterretje. Super lekker!!

cranberry gehaktballetjes van kuukskes

Voor nog meer leuke kersthapjes, kijk je even hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest