croissant wafels
Deze heerlijke croissant wafels maak je met maar 1 ingrediënt, namelijk croissantdeeg. En je kan er oneindig mee variëren! Kijk maar...

Oké, eigenlijk mag je dit geen recept noemen, want het is TE gemakkelijk om deze leuke croissant wafels te maken en je hebt er eigenlijk maar 1 ingrediënt voor nodig en dat is croissantdeeg. Gewoon uit zo’n koelvers blikje van de supermarkt. Het is wel het beste om de XL variant te gebruiken, anders worden de wafels wel erg klein.

croissant wafels Pinterest

Ik wil al een hele tijd meer wafels maken, omdat ze er leuk uitzien, er goed mee te variëren is en omdat prima hartig en zoet te maken zijn. Deze keer ga ik dus voor een 1-ingrediënt-waffles, of beter gezegd. croiffles, haha!

Met de Princess 132398 Belgian Wafelijzer Deluxe (zie linkje hieronder) wordt het maken van wafels nog eenvoudiger. Ik heb hem onlangs ontvangen om te testen en ik word er heel blij van! Hij wordt snel warm en je kunt er (met gewoon beslag) flink grote wafels mee maken. Het is wel een wat groter apparaat, dus je moet er wel even ruimte voor maken in je kast. Ik ben van plan hem regelmatig te gebruiken, dus hij krijgt een wat prominenter plekje in huis.

Hoe maak je deze lekkere croissant wafels?

Haal het croissant deeg uit het blikje en rol ze op zoals je dat bij gewone oven croissants zou doen.

Vet het het wafelijzer in (ik gebruik hier het liefst bakingspray voor) doe er steeds twee croissants tegelijk in. Het croissantdeeg is in een 2-3 minuten gaar. Ik kijk wel regelmatig om te zien hoe de wafels zijn verkleurd.

Je kunt de wafels natuurlijk gewoon lekker zo eten, maar het is ook leuk om ermee te variëren en er een compleet ontbijt of lunchgerecht van te maken. Hieronder laat ik je een aantal variaties zien.

Maple bacon wafels

Bak ontbijtspek of bacon krokant en serveer de wafels met het spek en maple syrup! Yummy!

Ontbijt wafels met spiegelei en spek

Bak twee spiegeleieren en ontbijtspek voor bij de wafels. garneer met bieslook.

Croissant wafels met roerei, gerookte zalm en bieslook

Serveer de wafels met een romig roerei, wat gerookte zalm en garneer met verse bieslook. Je kunt eventueel het roerei ook vooraf al op smaak brengen met groene kruiden. Heerlijk!

Gevulde wafels met jam, blauwe bessen en yoghurt

Smeer voor het oprollen van de wafels wat jam op het deeg en rol dit mee. Ik gebruikte hiervoor myrtilles jam uit Durbuy. Garneer met Griekse yoghurt en blauwe bessen.

Wil je liever echte wafels maken van beslag? Dan heb ik hier nog een lekker receptje voor je, omzelf pumpkin waffles te maken.

Deze blog is geschreven vanuit een barterdeal met Princess.

croissant wafels Pinterest
croissant wafels Pinterest
croissant wafels Pinterest
croissant wafels Pinterest

About Post Author

Facebooktwitterpinterest