pizza napoletana halloween style
De Italianen zullen zich waarschijnlijk omdraaien in hun spreekwoordelijke graf, maar deze pizza Napoletana Halloween style moet je proberen!

Oeeeh mensen.. nog anderhalve week en dan zit ik in het vliegtuig naar Italië. Dat ik langer dan 3 nachtjes op vakantie ben geweest (buiten een studiereis om) is zo’n 10 jaar geleden, dus ik heb hier ZO veel zin in. En om alvast een beetje in de stemming te komen, maakte ik een pizza Napoletana. Maar dan wel in de stijl van Halloween, want ja.. het is wel herfst en ik had iets vergelijkbaars op Pinterest gezien en dan wil ik het maken, haha!

Ik heb het mezelf wel gemakkelijk gemaakt door de pizza bodems van Magioni te gebruiken (geen spon, ik heb ze netjes afgerekend bij de kassa). Lekker snel klaar en ook nog een beetje verantwoord. Daar hou ik van!

Wat is een pizza Napoletana eigenlijk? Deze Napolitaanse pizza is eigenlijk heel eenvoudig met tomatensaus, ansjovis, olijven en mozzarella. Grappig is dat de “Napolitani” de pizza zelf pizza Romana noemen.

pizza napoletana halloween style

De Italianen zullen mij trouwens waarschijnlijk vervloeken om deze variant van de Napoletana, want mayonaise op een pizza kan natuurlijk echt niet. Maar ik vond het wel erg leuk voor deze Halloween variant en ik vind de Japanse kewpie mayo ook gewoon erg lekker, haha! Eenmalig dus.. Normaal doe ik echt precies nooit mayo op een pizza.

Pizza Napoletana Halloween Style

 • 8 ansjovisfilets
 • 1 flinke opscheplepel tomatensaus
 • 1 el kappertjes
 • 5-6 zwarte olijven
 • 1 tl (gedroogde) Italiaanse kruiden
 • 1/2 bol mozzarella
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de bodems 2 minuten af in de oven en haal uit de oven.

 2. Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.

 3. Beleg de bodem met de ansjovis, kappertjes en mozzarella. Bestrooi tot slot met de Italiaanse kruiden.

 4. Bak de pizza nog 6-8 minuten af tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de olijven doormidden. Laat de ene helft heel en snijd de andere helft steeds in 8 reepjes. Dit worden de pootjes.

 5. Haal de pizza uit de oven en garneer met de kewpie mayonaise en de olijven. Leg de halve olijven op de pizza en Leg de reepjes er als pootjes omheen.

pizza napoletana halloween style

About Post Author

Facebooktwitterpinterest