She's sensational, she's full of taste, she's what you were lookin' for. Wie? Restaurant Joelia in Rotterdam. Culinaire kwaliteiten gecombineerd met het imposante Rotterdam. Deze twee ingrediënten vormen het recept voor sterrenchef Mario Ridder zijn nieuwe juweeltje. Gastronomische en Gers: Welkom bij Joelia.

She’s sensational,
she’s full of taste
she’s what you were lookin’ for.

Wie?
Dit is restaurant Joelia in Rotterdam. Een nieuwe uitdaging voor Mario Ridder. Nadat Mario de derde ster mocht ontvangen bij restaurant Parkeuvel (2002) heeft hij jaren twee sterren gekookt in de Zwetheul. Nu heeft hij op de Coolsingel met uitzicht op Hofplein, onder het Hilton hotel een nieuwe toko. Zijn Joelia.
joelia 3
Wat?
Gastronomie, nieuwe stijl. dat is het recept voor de sterrenchef zijn juweeltje. Bij Joelia kom je niet alleen eten. Dat kan niet in een stad als Rotterdam. Rotterdam is een cadeautje en Mario laat die twee ingrediënten samensmelten op zijn bord. Mensen beleven zijn bekende smaken in een omgeving die verleidt.

Met zo’n introductie wil je gelijk naar binnen lopen, toch? Ik had het geluk om samen met een vriendinnetje te mogen komen lunchen, en deze beleving aan te gaan. Ik, als echt ingeburgerde Rotterdammert (oké, zo voel ik het een beetje), wilde deze verleidingen wel eens beproeven.
Joelia 4
Bij binnenkomst
Bij binnenkomst loop je eigenlijk direct een lounge in. Alles is blingbling, en straalt luxe uit. Je loopt gelijk op de bar af, en zowel aan je linker- als rechterzijde zie je mooie ruimtes met eettafels. We worden vriendelijk ontvangen en onze jassen worden aangenomen. Het is voor een lunch erg rustig, maar dat geeft mij mooi gelegenheid om foto’s te maken en het personeel ook vragen te stellen. Mario is er zelf ook, maar ik krijg helaas niet even de gelegenheid om met hem te praten.
Joelia 7
Concept
Het concept is eenvoudig. De lunch bestaat uit kleine hapjes die snel achter elkaar worden opgediend. Dit is bewust, zodat er gelegenheid is om tijdens de zakelijke lunch het idee te krijgen van verschillende gangen, maar je toch in een uur klaar kunt zijn.
In de avond kun je je, naast de gewone kaart, ook laten verleiden door Mario’s proeverijen. Ze serveren zes of tien gangen. Hierbij zijn er ook begeleidende wijnen bij als optie.
IMG_4872
Robin en ik gaan voor de lunch, en we krijgen een mooi plekje aan de bar. Een echte eyecatcher. Mooie donkere meubels die in contrast staan met het lichte plafond en de wanden. De ruimte bestaat eigenlijk uit drie delen, maar doordat ze wanden hebben met vakken die draaien, kun je overal doorheen kijken en blijft de zaak één geheel.
joelia 6
Lunch
We bestellen een heerlijk flesje witte wijn en al gauw worden de eerste gerechtjes gebracht. Heerlijke hapjes als Pata negra, Tataki met wakamé, oesters met een vinaigrette van rode wijn azijn en kalfstartaar, geserveerd in een mergpijpje passeren de revue.
Ook de zeebaars met twee soorten mousse van avocado en pompoen ziet er niet alleen geweldig uit, maar smaakt ook heerlijk.
Omdat het wildseizoen is begonnen hebben ze ook een aparte wildkaart. Wij hebben het geluk om al even te proeven van de ree met pastinaak en een jus van kruidkoek.

Hierboven zie je de Tataki, De ree met jus van kruidkoek, de zeebaars en de kalfstartaar.
Hierboven zie je de Tataki, De ree met jus van kruidkoek, de zeebaars en de kalfstartaar.

De hapjes worden inderdaad snel geserveerd, zoals hierboven al beschreven. Toch had ik niet het gevoel dat ik gehaast zat te eten. Alles ziet er heel eenvoudig uit, maar de smaken zijn heerlijk in balans en je proeft duidelijk de verschillende structuren en combinaties. Alles is  helemaal af.
DSC07095
Als nagerecht gaan we voor de kaasplank. Aan de bar worden de kazen allemaal in kubussen en stolpen tentoongesteld en wordt de plank voor onze neus bereid. De Hollandse kazen komen van l’amuse, en worden geserveerd met een heerlijke brioche en appelstroop.
joelia 8
Robin gaat er na de plank vol Hollandse glorie vandoor. Ik krijg nog een heerlijk kopje koffie en maak met mijn camera nog even een rondje door de zaak. Er was me al verteld dat er een wijnkelder is. Die kun je in het restaurant zelf zien door een aantal doorzichtige tegels in de vloer, maar ik mag beneden ook echt even een kijkje nemen. Alles ziet er even gelikt uit. Ik klets nog wat met de meiden van het personeel en krijg als slagroom op de taart nog een wafel met ijs toe.
Met een zeer voldaan gevoel en een volle buik loop ik naar buiten.

Joelia: hotspot
Mario heeft een prachtig restaurant in Rotterdam weten neer te zetten. Heerlijke gerechten, vriendelijk personeel en een geweldige ruimte. Voor mij is het helaas niet weggelegd om er wekelijks te lunchen, maar er moeten ook restaurants zijn waar je gaat eten met bijzondere gelegenheden. Dit is er zeker een.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest