geitenkaasballetjes met cranberries en hazelnoten
Deze lekkere en feestelijke geitenkaasballetjes, heb je binnen een mum van tijd op tafel en zien er super gezellig uit! Leuk voor bij de kerstborrel.

Vandaag heb ik een super klein recept voor je, dat eigenlijk niet eens een recept te noemen is. Ik heb ze vorig jaar met de adventskalender ook gemaakt en ze waren toen echt een succes, dus dit jaar maak ik ze weer, alleen in een andere variant. Dus dit keer heb ik heerlijke geitenkaasballetjes voor je, met gemengde noten en gedroogde cranberries.

geitenkaasballetjes gemengde noten en cranberries

Wat er dit jaar dan anders aan is? Ik had vorig jaar mijn geitenkaasjes geserveerd met leuke prikkertjes. Dit jaar zijn de prikkertjes eetbaar, omdat ik pretzel-sticks heb gebruikt. En strikjes van bieslook!

geitenkaas borrelhapjes cranberries

geitenkaasballetjes met gemengde noten en cranberries

Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 pakje geitenkaasplakjes
  • 1 handje gemengde noten fijngehakt
  • 1 handje gedroogde cranberries fijngehakt
  • 7 pretzel-sticks of zoute sticks
  • bieslook om te garneren

Instructions

  1. Hak de gemengde noten fijn en doe het gruis in een kom. Hak de cranberries ook fijn en doe deze in een anderen kom.

  2. Draai balletjes van de plakjes geitenkaas. Het is handig als je je handen een beetje vochtig maakt onder de kraan, zodat de kaas niet zo gaat plakken.

  3. Rol de balletjes nu door de noten of de cranberries en leg ze, in een bakje, even terug in de koelkast. Zo kan de kaas weer iets steviger worden. Prik er voorzichtig, voor het serveren een zoute pretzel-stick in en maak van de bieslook strikjes. Dit laatste vergt trouwens wel een beetje oefening. Het idee is super leuk, maar je moet er wel een beetje handigheid in krijgen. 

kuukskes kerstrecepten geitenkaasballetjes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest