geitenkaas pistache
Deze geitenkaas balletjes met cranberry, pistache of bieslook zijn echt super leuk om te serveren bij de borrel. Ideaal voor bij de kerst!

YESSS!! 1 december! Vanaf vandaag post ik tot en met 24 december iedere dag een leuke tip of een lekker recept om de kerst helemaal goed door te komen. En het eerste gerechtje dat ik voor je heb, is klein en eenvoudig, maar óh, zo lekker! het zijn geitenkaas balletjes met bieslook of cranberry en pistache.

Het recept is echt ieniemienie, maar het ziet er super leuk uit en is ideaal om te serveren bij de borrel.

geitenkaaspralinés

geitenkaas balletjes met cranberry, pistache en bieslook

  • 1 pakje geitenkaasplakjes naturel (12 plakjes per pakje)
  • 1 bosje verse bieslook (fijngehakt)
  • 1 handje gedroogde cranberries (fijngehakt)
  • 1 handje ongezouten pistachenoten (fijngehakt)
  1. Hak de bieslook fijn en doe het in een kom. Hak de cranberries en pistachenoten fijn, meng deze goed door elkaar en doe deze in een andere kom.

  2. Draai balletjes van de plakjes geitenkaas. Het is handig als je je handen een beetje vochtig maakt onder de kraan, zodat de kaas niet zo gaat plakken. 

  3. Rol de balletjes nu door de bieslook of het pistache- cranberrymengsel en leg ze, in een bakje, even terug in de koelkast. Zo kan de kaas weer iets steviger worden. Serveer de balletjes met een gezellig prikkertje op een (feestelijke) schaaltje bij de borrel. 

geitenkaas met bieslook en cranberry

Gerelateerde berichten:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest