Deze kruidnoten zijn gezonder dan de gewone, maar zéker net zo lekker! Ze zijn gemaakt van amandelen en speltbloem. Fijne Sinterklaas!

Als het sinterklaas is, wordt je overladen met zoetigheid en suikergoed. Vorig jaar heb ik kruidnoten gemaakt van havermout. Die waren lekker, maar het waren meer bonken met speculaassmaak. Dit jaar ben ik op zoek gegaan naar een recept dat meer richting de echte kruidnoten komt, maar nog wel een stukje gezonder is dan de echte.

En dat is gelukt. In dit recept mak ik gebruik van speltbloem en amandelen. Ze zijn lekker knapperig, en je mag er best eentje meer van pakken.

Wat heb je nodig voor dit recept?
– 100 gram ongeroosterde en ongezouten bruine amandelen
–  150 gr speltbloem
– 70 gr kokosbloesemsuiker
– 5 tl koek- en speculaaskruiden
– 7 el kokosolie
– 3 el ongezoete amandelmelk
– een snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe nu alle ingrediënten in de keukenmachine en meng alles tot een mooi deeg. Zorg dat de amandelen mooi wordne vermalen. Was je handen en kneed dan zelf het deeg nog even na. Dat is eigenlijk ook het leukste om te doen. Vergeet ook vooral niet even om het deeg te proeven. Dat is persoonlijk mijn favoriete bezigheid.

snoepgoed_kuukskes_sinterklaas

Probeer een bal van het deeg te vormen en pluk er steeds kleine balletjes van. Verdeel de balletjes over de bakplaat en druk de kruidnoten een beetje plat. Zet ze ongeveer een kwartier in de oven. Keer na 15 minuten de pepernoten even om. Zo worden ze aan beide kanten mooi bruin. Doe dit niet té lang, want de onderkant kan snel aanbranden.

Je kunt ze na het bakken natuurlijk gelijk opeten (PAS OP DAT JE JE NIET BRANDT), maar als ze iets afkoelen worden ze lekker knapperig.

Fijne sinterklaas!

liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest