Deze ovenschoten met gnocchi, chorizo en cannellini bonen is echt een ideale opwarmer na een herfstwandeling of een lange werkdag! Heerlijk.

Dit gerecht is echt het ultieme comfort food gerecht voor in de herfst. Heerlijke pittig, kleurrijk, veel groente en vooral een goede opwarmer na een frisse herfstwandeling. Heerlijk. Mijn inspiratie voor dit gerecht heb ik van een link vanuit Pinterest.  En geloof me, dit gerecht is het waard.

Gnocchi met chorizo en cannellini bonen

Course Main Course
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 30 minuten
Servings 4
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 250 g gnocchi
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 ml water
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 blik cannellini bonen
  • 400 g verse bladspinazie
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 g chorizoworst in plakjes of blokjes

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 200 graden. Verhit intussen een pan op het vuur en bak de gesneden ui in olie tot hij mooi glazig is. Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak die kort mee.

  2. Snijd de chorizoworst in plakjes en bak deze mee in de pan met de ui en knoflook. Voeg nu het water, de tomatenblokjes, oregano, peterselie, knoflook- en paprikapoeder, evt. zout en peper naar smaak, de uitgelekte bonen en ongekookt gnocchi toe. Voeg als laatste de spinazie langzaam toe en roer het geheel door tot de spinazie helemaal is geslonken.

  3. Doe het gnocchimengsel nu in een ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas en zet het geheel in de oven. Bak de schotel ca. 20 minuten tot de kaas en gnocchi die bovenop liggen mooi verkleurd zijn. YUMMM

Dit vindt je vast ook heel lekker:
– quiche met pompoen, spinazie en gorgonzola
– ovenschotel met kip en brood
– gnocchi met boerenkoolpesto

About Post Author

Facebooktwitterpinterest