scrambled tofu kuukskes
Scrambled tofu is een lekkere, vegan vervanging voor een roerei. Je kunt er ook heel aardig variëren. Vandaag een recept met kurkuma en groene kruiden.

Doordat ik de laatste tijd steeds meer vegetarisch of veganistisch probeer te eten, leer ik een hoop nieuwe recepten kennen. Nou eet ik al wel vaker scrambled tofu, omdat ik dat gewoon lekker vindt, maar ik wil jullie dit receptje ook niet onthouden. Ik heb eigenlijk altijd wel iets van tofu of tempeh in huis, gewoon omdat je er eindeloos mee kan variëren in recepten. Daarbij is het ook niet zo duur, dus dat is fijn.

Sinds een jaar eet ik ook regelmatig tofu als ontbijt en vandaag deel ik een nieuw recept met jullie. Het is maar een klein recept, maar super lekker.

Scrambled tofu met kruiden- ONTBIJT

  • 300 g tofu
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl kurkuma
  • zout en peper (naar smaak)
  • sneetjes brood
  • olijfolie (om in te bakken)
  1. Haal de tofu uit de verpakking en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Dep de tofu nog extra droog met een vel keukenpapier en verkuimel de tofu met een vork of met je handen.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan. Doe de tofu, de kruiden en het zout en peper in de pan en roer het geheel goed door elkaar. De tofu zal nu mooi geel gaan kleuren. Bak het geel ongeveer 5 minuten. Doordat de tofu helemaal verkruimeld is, gaart hij best snel. 

  3. Rooster intussen wat sneetje brood. Als de tofu klaar is serveer je hem met de sneetjes brood en eventueel wat boter (let op. Dan is het niet meer vegan).

scrambled tofu kuukskes

Deze ontbijtjes zul je ook erg lekker vinden:
– gezond ijs van zwarte sesam
– Pan con tomate
– ONTBIJT: quinoa-bulgur mix met kaneel en banaan

About Post Author

Facebooktwitterpinterest