gezond zwarte sesam ijs
Dit ijs van zwarte sesam is weer een leuke variatie op mijn favoriete banananicecream. Super eenvoudig om te maken en het ziet er zo feestelijk uit!

Een tijdje geleden had ik groene thee-ijs gemaakt van banaan. Nou, dit keer maak ik banananicecream met zwarte sesam. Het is weer net zo’n klein en eenvoudig recept als de andere twee, maar het is lekker en je kunt het er super feestelijk uit laten zien, door het te garneren met sterretjes van Pitahaya (drakenfruit), bramen en kokosrasp. Op deze manier is het ijs een feestelijk toetje voor bij bijvoorbeeld je kerstdiner. Je hebt er maar twee!! ingrediënten voor nodig. Banaan en zwarte sesam. En natuurlijk de feestelijke vruchtjes om te garneren.

Ik vind de smaak heel lekker van het ijs, maar je moet wel van sesam houden. En van banaan, haha!

Wat heb je nodig voor ca. 750 ml ijs?
– 6 rijpe, grote bananen
– 4 el zwarte sesam
– optioneel: Pitahaya (drakenfruit), kokosrasp en bramen (vers of diepvries)

Ook lekker als ontbijt!
Ook lekker als ontbijt!

Pel de bananen en snijd ze in kleine plakjes. Doe de plakjes banaan in de vriezer en laat ze een paar uur bevriezen. Als de plakjes banaan bevroren zijn, haal je ze uit de vriezer en doe je ze in de keukenmachine. Zodra je de keukenmachine (met het mes opzetstuk) aanzet, zal de banaan langzaam veranderen in ijs.

Rooster ondertussen de sesamzaadjes ca. 2 minuten in een koekenpan op hoog vuur. Houd de pan in beweging. De zaadjes moeten niet verbranden. Maal de zaadjes nu helemaal fijn in een vijzel. Je hebt alles vermalen als je geen knispergeluid meer hoort in de vijzel. Voeg het sesamgruis toe aan de bananen en meng alles nu goed door elkaar, tot het ijs verandert in een lichtgrijze massa.

Doe het ijs terug in de bak en zet het weer even terug in de vriezer.

Snijd ondertussen plakken van de Pitahaya en steek er met een vormpje sterretjes ( of andere vormpjes) uit.

Haal het ijs uit de diepvries, verdeel het over de schaaltjes en garneer het ijs met de bramen, de drakenfruitsterretjes en de kokos.

Liefs,
#Kuukskes

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest