December. De gezelligste maand van het jaar. Familie, vrienden, Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, veel eten en drinken en sfeer in huis. Love it!

Aah December! het is echt de leukste maand van het jaar. Eten met familie en vrienden, fijne muziek, gezelligheid, Sinterklaas, Kerst, oud en nieuw, alles is leuk aan December.

Heerlijk, zo'n echte boom in huis!
Heerlijk, zo’n echte boom in huis!

Ik heb me echt in moeten houden om de kerstboom niet eerder op te zetten. Dit was de eerste keer dat ik ruimte had voor een fatsoenlijke boom. Ik kan echt genieten van de kleuren en lampjes in de boom. De kerstboom is voor mij echt het ultieme beeld van gezelligheid. Toen ik zag dat mijn zusje en haar vriend er een gingen halen heb ik direct mijn vader gebeld met de vraag of hij even met me naar de Gamma wilde rijden ( nee, ik heb geen auto.. ik ben een ov-meisje). Nou, dat wilde hij wel even voor me doen. We hebben een mooi boompje uitgezocht. Het was koopavond, en pas half 9 in de avond, dus ik ben daarna nog naar de Hema gerend omdat ik echt ook al wat in mijn boom wilde hangen. Het werden helaas alleen lampjes en drie ballen, omdat ik er toch nog niet over uit was, wat voor boom ik wilde.

Ik wilde eigenlijk heel graag zo’n boom met alleen hele lelijke foute ballen er in. Maar ik kwam nog meer leuke ballen tegen bij Sostrene grene in Den Bosch, dus het werd een combinatie van foute ballen en mooie ballen.

Het nadeel van December is wel dat de kinderen in mijn klas echt heel gespannen zijn. Dat is zielig voor de kinderen (ook voor de juf trouwens), maar ook wel weer grappig. Het is zo leuk om met die leuke kleuters te zingen en te knutselen. Deze drukte begint trouwens al in november, zodra de man met de staf en witte baard het land in komt gevaren samen met zijn pieten. Ja, wat voor pieten dan ook, kinderen zien het niet eens.

img_5946 15491475_1152315871482198_1033488139_o

Ik was wel blij dat ik bij de intocht van Den Bosch mensen heb mogen omtoveren tot zwarte pieten, puur omdat dat mijn jeugdsentiment is. Die hele discussie kan me gestolen worden, omdat de kinderen er niet eens wat van zien. Die willen alleen cadeautjes, en zich volvreten aan oneindig veel zoetigheid. Ik maak me dan vooral druk om de stuiterballen die Sinterklaas creëert in mijn klas. Want OH-MIJN-GOD, wat kunnen die draken druk zijn. En van de spanning willen ze ook nog wel eens om elke poep en scheet huilen. Daarbij laten ze steeds windjes of plassen ze in hun broek. Haha, klink dramatisch, is het soms ook. Gelukkig is de Sint weer terug met als zijn ADHD- opwekkende snoepgoed en komen de écht leuke dagen eraan.

Sinterklaas kwam ook op school.
Sinterklaas kwam ook op school.

Gezellige lichtjes in de klas, kerstkaarten schrijven, koekjes bakken, foute truien aan, meezingen met Sky Radio Christmasstation. LOVE IT. Ik mis Rotterdam nu dan wel. Het is zo sfeervol in de markthal, bij de pannenkoekstraat en de Coolsingel. Ik kon uren ronddwalen om kerstinkopen te doen. Iedere winkel 20 keer af gaan. Schaatsen bij de hockey. Kei leuk.

Mijn familie is het leukst!
Mijn familie is het leukst!

Meer heb je gewoon niet nodig. Jawel, mijn lieve familie en vrienden. Ik heb echt de leukste mensen om mij heen. Daar bof ik echt onwijs mee.

Wat ik met kerst ga doen? Veel eten, ouderwets cadeautjes bij de boom leggen en proberen zo veel mogelijk vrienden en vriendinnen te zien. Ja en met oud en nieuw dronken worden, dat is wel echt een streven. Maar dat is officieel pas in Januari, dus dat is nog héél ver weg, haha. Wat ga jij doen in deze fijne maand?

liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest