Dit recept voor bierbrood met olijven en Fers Amber, is leuk om te maken voor bijvoorbeeld een borrel of een diner. Lekker met wat boter of tapenade.

Jaa.. hier is dan eindelijk weer een lekker receptje met bier uit het HelloBier pakket van April 2017. Ik heb even een tijdje geen recepten met bier gemaakt, omdat het toch lastig blijft om fulltime te werken voor de klas, en daarnaast nog regelmatig voor de blog te schrijven. Nu heb ik gelukkig even vakantie en kan ik weer aan de slag met leuke recepten die ik voor jullie klaar heb liggen. Dit bierbrood met olijven en fers amber heb ik gemaakt voor het paasdiner. Het is een heerlijk brood om te serveren bij een borrel, of bijvoorbeeld  voor bij een soep.

Ik had er eigenlijk nooit zo bij stilgestaan dat het brood zo goed zou gaan rijzen, maar eigenlijk is dat heel logisch. Het bier wordt echt gebruikt voor de gisting. Ik vind dit brood echt een succesrecept en ik hoop dat jullie er ook van gaan genieten.

Het biertje dat ik heb gebruikt is een biertje van brouwerij de Twee Leeuwen. het is een zacht, kruidig biertje en heeft een beetje een bittere nasmaak.

Wat heb je nodig voor 1 brood?
– 120 g (room)boter
– 400 g bloem
– 1 el bakpoeder
– 3 tl rietsuiker
– een snuf zout
– 1 flesje Fers amber, 8% (of een ander biertje)
– een handje verse peterselie
– 150 g ontpitte (zwarte) olijven

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje. Meng het bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder met elkaar in een kom en voeg hier beetje bij beetje het bier aan toe. Het zal een plakkerig en zwaar beslag worden. Snijd de olijven in kleine plakjes, hak de peterselie fijn en voeg ze beiden toe aan het beslag.

Giet de helft van de gesmolten boter in een cakevorm en verdeel het brooddeeg erover. Zorg dat het deeg gelijkmatig verdeeld is. Schenk nu de rest van de boter erop en bak het brood in ongeveer 60 minuten gaar. Bij mij ging de bovenkant van het brood erg hard, dus ik heb het brood na 45 minuten bedekt met aluminiumfolie. Op die manier wordt de bovenkant niet meer zo snel donker. Ik was zelfs al een beetje te laat, haha!

Laat het brood een beetje afkoelen voordat je het snijdt. Lekker met een beetje boter of wat tapende.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest