Deze worteltaart met pistache en limoen is echt super lekker sticky, friszoet en kleurrijk! Echt een feestje op tafel en in de mond!

Vorig jaar heb ik voor Koningsdag een gezonde worteltjestaart gemaakt. Ik wilde er dit jaar weer een maken, maar ik had nog veel spullen in huis van de feestdagen die ik op moest maken, dus ik ben dit keer voor een iets minder gezond recept gegaan, maar wel super lekker. Ik heb dit recept niet helemaal zelf bedacht, maar deels gepikt uit een oude allerhande. Sommige ingrediënten heb ik wat aangepast op dat wat ik nog thuis had staan. Ik kreeg helaas het glazuur niet helemaal mooi egaal. Ik denk dat ik er iets te veel limoensap bij heb gedaan, waardoor de suiker te dun bleef. De smaak was wel gewoon goed, maar het ziet er iets minder fabuleus uit, dan het glazuurwerk van mijn andere carrot cake.

Voor de rest was het recept volgens mij wel behoorlijk geslaagd. De taart is binnen een dag opgegaan. Niet alleen door mij hoor, ik had maar twee stukken op. Mijn lieve familie heeft de rest soldaat gemaakt. Hij is super lekker omdat hij een beetje plakkerig is, en niet zo super zoet. En de limoen maakt hem lekker fris!

Wat heb je nodig voor een worteltaart voor ca. 8-10 personen?
– een snuf zout
– twee winterpenen
– 150 g poedersuiker
– 225 g zelfrijzend bakbloem
– 200 g rietsuiker
– 1 limoen
– 185 g philadelphia
– 3 eieren
– 95 g pistachenoten
– 2 tl koek- en speculaaskruiden
– 150 ml olijfolie
– 1 tl bakpoeder

worteltaart_kuukskes_pistache

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van ca. 24 cm. in met wat olijfolie op een keukenpapiertje. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg hier de kruiden en het zout aan toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom. Klop de ingrediënten goed door elkaar met een mixer in ongeveer 3 min.

Schil de winterpenen en rasp ze. Voeg de wortel, pistachenoten en de gezeefde bloem toe aan het eimengsel. Schep het geheel in de springvorm (LET OP: bewaar een beetje wortelrasp en wat pistachenootjes voor de garnering). Bak de worteltaart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart een uur afkoelen tot hij op kamertemperatuur is gekomen. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart hiermee. Garneer de worteltaart met de resterende wortel, de limoenzest en de pistachenoten.

Geniet ervan.

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest