Van dit HelloBier recept gaat je hart sneller kloppen. Deze kipfajita met avocado en Holy Günter bier is een heerlijk en snel maaltje!

Het is weer tijd voor een lekker HelloBier recept. Ik post de laatste tijd wat minder op de blog, maar ik moet ook echt wel even wennen aan het combineren van een blog met een fulltime baan. Ik geef mijn baan wel echt de prioriteit, maar ik vind Kuukskes zo onwijs leuko te doen, dat ik het wel probeer bij te houden. Ik ga gewoon niet iedere dag meer iets posten, maar om de dag. Dit zal waarschijnlijk wat beter bij te houden zijn. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een biertje, waarvan de naam alleen al mij erg blij maakt. De Holy Günter is een biertje, afkomstig van Two Chefs Brewing uit Amsterdam. Het biertje is een Helles-stijl gebrouwen biertje. Deze stijl kot uit het zuiden van Duitsland en dit soort bier werd dan ook veel gedronken in Duitsland en Oostenrijk. De Holy Günter bevat een alcoholpercentage van 6,5% en en het troebele goudgele biertje heeft een heerlijke citrusgeur. In combinatie met de kip, avocado en citroen leek me dit een lekker biertje voor bij een kipfajita.

Het recept is trouwens een klein beetje lui van mij, omdat ik stiekem ook uit een zakje heb gekookt. Ik ben nog niet helemaal thuis in de Mexicaanse kruiden en heb daarom gebruik gemaakt van Fajita-kruiden. Het gevaar is dat in dit soort zakjes veel zout zit, dus daarom gebruik ik verder in het gerecht geen zout.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen kipfajita’s?
– 1 avocado
– 2 grote uien
– een rode paprika
– een groene paprika
– 100 ml Holy Günter of ander bier
– 4 volkoren tortillawraps
– 3 el zonnebloemolie
– 450 g kipfilet
– 3/4 zakje fajita kruidenmix
– citroen

fajita met kip en avocado 2

Snijd de kipfilet in reepjes. Schenk het bier in een kom en voeg hier de kruiden aan toe. Meng dit tot een papje en voeg de kipreepjes toe. Laat het vlees ongeveer 10 minuten marineren in het mengsel.

Pel de uien en snijd ze fijn (ja, het wordt weer janken geblazen). Maak de paprika’s schoon en snijd deze in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip met de marinade aan. Voeg hier de uien aan toe en bak de kip gaar in ongeveer acht minuten. Voeg nu de paprikareepjes toe en bak deze nog even mee.

Prak intussen de avocado in een kom en voeg hier een beetje vers citroensap aan toe.  Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking en leg ze op een bord. Vul de tortillawraps met kip, groente en avocado. Drink de rest van het bier  lekker bij de kipfajita op!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest