Dit kipgerecht met Ciney Blondbier is echt super lekker om met rijst te eten. De saus is super romig en heeft iets weg van een blanke roux. Top receptje.

Ik ben dol op kip. Dat is voor jullie natuurlijk al ontzettend oud nieuws, maar kip is écht heel lekker. Nou geef ik wel altijd de voorkeur aan kippendijfilet, omdat dat veel langer sappig blijft en ook geschikter is om langer op te zetten (denk bijvoorbeeld aan pulled chicken).

Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een Ciney Blond biertje (7%). Ook dit biertje zat in het oktober ’16 pakket van HelloBier. Omdat er een licht zuurtje in dit bier zit, hoopte ik dat het goed zou combineren met de zachtzoete smaken van de sjalotjes. En dat is naar mijn idee wel gelukt.

kippendijfilet_ciney_blond_bier_kuukskes

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
– 500 gr kippendijfilet
– 60 gr roomboter
– 3 sjalotjes, in ringetjes gesneden
– 330 ml Blond bier (bijvoorbeeld Ciney Blond, 7%).
– rode uit, geschild
– 1 blaadje laurier
– 2 kruidnagels
– 2 takjes verse tijm
– 150 ml crème fraîche
– 30 gr bloem
– verse peterselie
– zout en peper

Smelt 30 gram boter in een braadpan en braad de stukken kippendijfilet aan. Voeg de sjalotjes en 3/4 van het bier toe (je mag best een klein slokje proeven). Kook het geheel een beetje in.

steek de kruidnagels in het blaadje laurier (zo kan je ze later makkelijk terugvinden) en voeg deze met de geschilde rode ui en de takjes tijm, toe aan de kip.  Laat het geheel ongeveer 30 minuten stoven in de pan met de deksel erop.

Zet het vuur lager en voeg de room toe. Laat de deksel van de pan. De kip kan nu nog 15-20 minuten doorstoven.

haal de stukken kip uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie. Voeg de rest van de boter met de bloem toe aan de saus. LET OP. Roer het mengsel goed, om klontjes te voorkomen. De saus wordt nu lekker dik en heeft bijna wat weg van een blanke roux.

Doe de kip nog even terug en garneer het gerecht met verse, gehakte peterselie. Echt een heerlijk gerecht.

Liefs,
#Kuukskes

 

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest