Deze gezonde variant van een kwarktaart is niet alleen heel gezond, maar ook een plaatje voor het oog en kei lekker!! super als toetje of traktatie.

Afgelopen zomer ben ik jarig geweest en heb ik tegelijkertijd een beetje afscheid genomen van mijn lieve teamies. Ik vind het altijd heerlijk om voor een hoop mensen te koken, dus ook dit keer had ik een compleet buffet gemaakt voor mijn lieve vrienden en vriendinnen. Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart. En in de zomer eet ik het liefste kwarktaart.

Ik vond het eigenlijk een beetje laat om nu nog een recept te posten voor een zomerse (kwark)taart, maar aangezien de Indian Summer mij nog erg blij maakt, ga ik het recept lekker toch nog even met jullie delen!

zomerse-kwarktaart-3

Voor het recept heb je helemaal niet zo veel nodig! en je kunt de kwark natuurlijk ook vervangen door een smaak die echt bij je past!

Wat heb je nodig voor 1 kwarktaart (ca. 6-8 personen)?
– 2 bakken Optimel mango en passievruchtkwark
– 10 blaadjes gelatine
– 1 mango
– 6 passievruchten
– 130 gr dadels
– 40 gr kokosolie
– 40 gr pecannoten (optioneel)
– 75 gr havermout

Doe de dadels, pecannoten, kokosolie en havermout in een keukenmachine en maal alles fijn tot een dikke massa. Bedek de bodem van een springvorm (ca. 22-24 cm) met het mengsel. Zorg ervoor dat de bodem mooi verdeeld wordt, zodat iedereen er evenveel van kan genieten! Zet de bodem in de koelkast.

Snijd de helft van de mango in hele kleine blokjes. gebruik de rest van de mango straks voor de garnering van de kwarktaart.

Week intussen de gelatine in koud water. Verwarm intussen de kwark heel voorzichtig (HET MAG NIET KOKEN).  Als de kwark lauwwarm is doe je de gelatine en de blokjes mango bij de kwark en meng je alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de gelatine goed door het mengsel heen smelt. Je wilt geen vieze klontjes.

zomerse-kwarktaart-2

Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Garneer de kwarktaart met de pitjes van de passievruchten en de overgebleven mango. Laat de taart daarna minstens 4 uur opstijven voordat je hem serveert.

Wil je geen gelatineblaadjes gebruiken? Dan kan je als alternatief ook gebruik maken van agar agar of gelatinepoeder.

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest