Deze courgette pannenkoekjes zijn heel makkelijk om te maken! Het voordeel is ook nog eens dat je lekker en snel je portie groente binnenkrijgt!

Al een hele tijd ben ik dol op de bananenpannenkoekjes bij het ontbijt. Maar ik had toevallig geen bananen in huis, dus ik moest iets anders verzinnen. Nou had ik toevallig wel een courgette in huis en wist ik dat er recepten bestaan om pannenkoekjes van courgetteslierten te maken, dus ik opende gelijk mijn Pinterest pagina en ging ik op zoek naar een goed recept.

Nou waren de meeste recepten vrijwel hetzelfde, dus ik ging een beetje experimenteren met de ingrediënten die ik toevallig in huis had. Ik vind ze heel aardig gelukt, alleen ze werden niet echt heel stevig. De smaak deed daar echter niet aan onder en ik vind het ook niet zo erg als een recept gewoon een keer niet in één keer super goed lukt. Ik ben gelukkig ook maar een mens. En uiteindelijk vind ik smaak ook wel echt een stuk belangrijker dan de looks.. (ookal wil het oog ook wat, haha).

Dusss.. Wat heb je nodig voor ca. 8 stuks?
– 1 courgette
– 1 ei
– 1/4 cup speltbloem
– zout en peper naar smaak
– cayennepeper naar smaak
– 1 teen (gehakte) knoflook
– 2 plakken belegen kaas (fijn gesneden)
– olijfolie

Rasp de courgette met een rasp of een keukenmachine. Doe de courgetti (courgette spaghetti) in een zeef en druk er voorzichtig, zo veel mogelijk vocht uit in de gootsteen.

Doe nu de slierten in een kom en meng dit met een ei, het zout, de (cayenne)peper en de bloem. Hak een teentje knoflook fijn en voeg dit, samen met de gehakte/ geraspte kaas bij het mengsel. Zorg dat alles goed door elkaar is gemixt.

Zet intussen een koekenpan op het vuur en doe er wat olijfolie in.

neem een middelgrote lepel en schep steeds een hoopje van het mengsel in de pan (bij mij passen er steeds drie hoopjes in). druk de hoopjes plat en aan, zodat ze er uit zien als kleine courgette “burgers”.

Bak de koekjes aan beide kanten mooi goudbruin en zorg dat de bloem mooi gaar is. Ik heb de pannenkoekjes die klaar waren even op een keukenrolletje laten rusten, zodat het overtollige vocht en vet nog in het papier trekt.

courgette_pannenkoekjes

Garneer de pannenkoeken met wat dikke yoghurt en fijngehakte, verse, groene kruiden!!

Heerlijk!! Echt een top gerechtje!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest