Wat eet jij morgen bij je ontbijt? Deze chiapudding kun je vanavond al maken. Dan heb je morgen een gezond ontbijt en een kwartier langer slaap!! winwin.

Chiazaadjes zijn al een tijdje bekend. Het is één van de hippe superfood producten. Het is ook wel een beetje waar. Ze zitten boordevol omega 3 en eiwitten, maar zoals jullie weten ben ik altijd een klein beetje kritisch over superfoods. Desalniettemin, chiazaad is naast gezond ook gewoon erg lekker. Als je chiazaad met iets vloeibaars in aanraking brengt, krijgt het een soort laagje waardoor de zaadjes bijna als jelly aanvoelen.  Op deze manier kun je er een heerlijke pudding van maken.

Tip: Maak de pudding al de avond voordat je het gaat eten. De zaadjes hebben even nodig om op te zwellen en de amandelmelk op te nemen.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
– 2 el chiazaad
– 1 el gerastpte kokos
– 100 ml amandelmelk
– 2 el cranberrysaus (vers fruit is ook lekker. Dan wordt de pudding lekker zomers)

Doe de chiazaadjes en de kokos in een flink glas (de pap zet wat uit, dus kies niet voor een te klein glas). Giet de amandelmelk erbij en meng het geheel even goed door. Zet het glas in de koelkast. Laat dit een nachtje staan.
Haal de volgende ochtend het glas met de pudding uit de koelkast en roer hem nog even goed door. Pak een schoon glas en maak laagjes van de pudding en de cranberrysaus.

Smakelijk!!

Liefs,
#Kuukskes

Dit vind je vast ook leuk:
>cranberrysaus
>smoothie met rood fruit
>smoothie van drakenfruit

About Post Author

Facebooktwitterpinterest