kuukskes persoonlijke blog
Ik ben nu al een paar weken bezig met bewust letten op mijn voeding. Het gaat alleen niet allemaal precies zoals ik zou willen. En ik heb er ook iets over te zeggen..

Ik wil even iets zeggen… Ik schrijf de laatste tijd regelmatig over het trainen bij BFIT. Ik ben hard bezig op het gebied van sporten, fit worden en afvallen. Over dit laatste wil ik het in deze blog even hebben.

Het afvallen gaat namelijk nog niet zo snel als ik zou willen. Hier hebben Berend en ik, samen na de training eens naar gekeken. Op de app die ik heb, kun je goed overzien wat je goed doet, en waar ik je de mist in gaat. Nou vind ik het best lastig om zo’n app bij te houden op dagen als deze. Een borrelplank daar, een diner daar. Ook maak ik natuurlijk veel eigen recepten, dus het is best een werk om al die ingrediënten in te voeren. Daar staat tegenover dat ik bij al mijn recepten de macro’s erbij kan zetten en dat is wel interessant.

kuukskes le pain quotidien

Wat gaat er mis?

Maar ik ben er ook achter gekomen dat ik best gemakkelijk over te halen ben in het eten van ongezond voedsel of het drinken van bijvoorbeeld alcohol. Ik ben gezegend met een hoop mega lieve vrienden en vriendinnen en vaak is eten en drinken een van de gemeenschappelijke raakvlakken. Ideaal dus als ik weer eens een leuk uitje heb. Maar daarnaast vind ik het ook wel echt heel lastig. Eten en drinken heeft namelijk ook een heel sociaal aspect. Vaak wordt dat wijntje of biertje geassocieerd met gezelligheid. En hoe vaak betrap ik mezelf erop dat ik iemand (of mezelf) hoor zeggen van.. “maar dat is toch gezellig”. En ja, dat is ook zo. Maar het helpt me op dit moment bepaald niet om op mijn eten te letten.

Natuurlijk ga ik in de vakantie niet alleen maar spa rood met een citroentje drinken, ik vind een wijntje, biertje of GT nou eenmaal super lekker. Maar ik zou het wel heel fijn vinden om zelf te kunnen bepalen hoeveel ik er hiervan neem. En niet na één wijntje horen van.. joh pak er lekker nog een.. of doe niet zo flauw. Nee. Dankje. Ik zou graag willen horen.. “oké”. Niet eens dat ik goed bezig ben, maar gewoon een acceptatie. Dat maakt het voor mij echt zo veel gemakkelijker. Misschien ben ik de enige die hier moeite mee heeft en ben ik gewoon een zwakkeling dat ik zo snel over te halen ben, maar het zit me soms wel dwars. Ook tijdens die maand dat ik niet dronk, hoorde ik zo vaak “hoezo doe je dat?” in plaats van “wat zijn je beweegredenen?”.

pittige baba ghanoush met pijnboompitten BFIT den bosch kuukskes

Vertekend beeld

Het voelt alsof ik me moet verantwoorden waarom ik “ongezellig” doe. En dat de voorwaarde om gezellig te zijn inhoudt, dat ik erbij moet eten en drinken. En ja, natuurlijk kan ik me voorstellen dat mensen een beeld van mij hebben als de eeuwige bourgondiër, die wakker wordt met ontbijtplanken en naar bed gaat met een borrelplank en een bierproeverij, want daar hou ik ook echt onwijs van. Sterker nog, ik word er gelukkig van! Maar nee.. buiten het feit dat daar al geen bal van klopt, is dat eigenlijk helemaal niet waar ik me momenteel op richt. Ja, er komen nog steeds foto’s van lekker etentjes en ja, ik borrel bij de boulevard en ja, pizza is mijn leven.. maar dat wil niet zeggen dat dat het enige is wat ik doe. Ik tel momenteel iedere dag mijn macro’s, sta iedere dag op de weegschaal, sport 3-4 keer in de week, ik tel bij het uitgaan mijn drankjes en wissel alcohol af met spa rood en als ik zie dat ik een bepaalde voedingsstof tekort ben gekomen op een dag, zorg ik ervoor dat ik dat tekort toevoeg aan mijn avondmaal. Dus ja, ik ben er onwijs mee bezig.

Conclusie

Op mijn bucketlist staat nog steeds dat ik 10 kilo wil afvallen. Het liefst zelfs 15. Er zijn er nu twee vanaf, dus ik ben goed bezig. Maar ik ben er nog LANG niet. Maar voor mij werkt diehard crashen niet. Ik doe het geleidelijk. Op mijn tempo, op mijn manier. En ik wil daarbij mensen om me heen hebben die me hier in steunen. En die zijn er gelukkig echt een hoop. Een daarvan is sowieso Berend. Heel fijn. Maar ik hoop ook echt dat iedereen dat wil doen. Want ik bedoel deze blog niet negatief, of verwijtend, maar weet wel dat je me met die “gezelligheid” niet helpt. Bemoei je niet met mijn keuzes die ik maak tijdens het eten en drinken (of ze nu slecht zijn of goed), probeer er ook geen invloed op te hebben, maar laat mij hier zelf in bepalen. En accepteer de keuze die ik op dat moment maak. Dat maakt het voor mij pas echt gezellig.

ZO… dat was de serieuze Kelsey, volgende keer weer een gezelliger blogje! Misschien met een wijntje erbij, misschien niet.

kuukskes kelsey

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest