Deze roze hamburgerbroodjes zien er niet alleen super cool uit, ze zijn ook echt super lekker!! Ze krijgen hun kleur door rode bieten! Ga dit maken!

Ik heb een jaar geleden op een festival roze hamburgerbroodjes gegeten. De meiden die het verkochten hadden een super tof concept, maar vanaf dat moment had ik wel bedacht dat ik ook ooit roze buns zou maken. Toch vind ik het altijd lastig om voeding te kleuren met kleurstof. Ik heb eerder een red velvet cake gemaakt met rode biet, maar de cacao zorgde ervoor dat hij niet mooi rood werd. Toch wilde ik rode bieten nog eens als natuurlijke kleurstof gebruiken en dit keer is het veel beter gelukt.

De broodjes zijn nog niet helemáál zo felroze als ik ze had gewild, maar ik ben al super blij met het resultaat. En ze zien er niet alleen super tof uit, ze zijn ook echt super lekker!! Vers brood ruikt en smaakt sowieso al super lekker, maar ik was nu gewoon éxtra blij.

Roze hamburgerbroodjes

 • 1 grote gekookte rode biet
 • 50 g roomboter
 • 200 ml lauwwarme melk
 • 1 pakje gist
 • 1 el honing
 • 2 eieren
 • 400 g broodmeel
 • 50 g bloem
 • 1 tl zout
 • zwarte sesamzaadjes
 1. Pureer de boter en de rode biet in de keukenmachine, tot je een mooie, roze klont boter krijt. Ik bleef wat grove stukjes houden, maar dat vond ik juist wel leuk.
 2. Verwarm ondertussen de melk in de magnetron, tot hij lauwwarm is (ongeveer 30 sec. ). Voeg de honing en de gist toe en meng het geheel goed door elkaar. Zet het mengsel dan ongeveer 5 minuten weg. Het zal gaan schuimen.
 3. Meng in een grote kom het broodmeel, de bloem en het zout. Voeg de bietenboter toe en kneed met je vingers de boter door de bloem. Het zal wat kruimelig worden. Voeg nu het melkmengsel en 1 ei toe en kneed alles tot een mooi deeg.  Het deeg mag wat plakkeriger zijn dan normaal brooddeeg. Ik heb het deeg echt 8-10 minuten gekneed, tot het heel elastisch werd. Maak een bal van het deeg en leg de bal in een kom, afgedekt met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen, tot de bal twee keer zo groot is. Dit zal ongeveer 1,5 uur duren.
 4. Leg bakpapier op een bakplaat. Verdeel de bal met deeg in 8 gelijke delen en maak ik ook weer kleine ballen van. Verdeel ze over de bedekte bakplaat. Laat de broodjes ongeveer 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
 5. Klop het andere ei los met een beetje melk (of zonder melk) en bestrijk de hamburgerbroodjes ermee. Bestrooi de broodjes met de sesamzaadjes. Bak de hamburgerbroodjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.

Ik ben verliefd. En jij?

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest