Ik weet niet meer wanneer ik cactusvijgen voor het laatst gegeten heb, maar toen ik in maart naar Marokko ging voor mijn studie, zag ik ze overal tussen de akkertjes in de schijfcactussen hangen. De schijfcactussen worden daar namelijk als scheiding gebruikt! als de geeloranje bloemen uitbloeien, vormt zich op die plek een vrucht: de cactusvijg.

Ze zien er van de buitenkant geweldig uit, en als je de schil openmaakt, komt er prachtig vruchtvlees uit, in de kleuren rood of oranje, met zwarte pitjes. De smaak heeft wat weg van een peer.

KLEIN detail. Ik pak die verrekte dingen nooit meer met m’n blote handen vast. De stekeltjes worden er namelijk wel machinaal afgehaald voordat ze in de winkel komen, maar er blijven wel altijd wat vervelende weerhaakjes achter die je bijna niet kunt zien. Ik heb de hele dag splinters in mijn vinger gehad, en dat is niet fijn.
Pak daarom de vruchtjes altijd met een keukenpapiertje vast, en schil ze voorzichtig.

Ik heb er voor bij mijn ontbijt een kleine salade van gemaakt, maar je kunt er ook een lekker sapje of een smoothie van maken. Aan de salade alleen heb je niet genoeg. Het is een klein gerechtje, maar zeker de moeite waard. Ik heb deze salade lekker met twee crackers kalkoenfilet gegeten!

wat heb je nodig voor 1 portie?
– 1 kiwi (gold)
– 1 cactusvijg
– 10 blokjes fetakaas
– tuinkers

Schil de cactusvijg en de kiwi en snijd ze beiden in plakjes. Leg de plakjes cactusvijg en kiwi om en om op een bord in het rond ( als een carpaccio). Verkruimel de fetakaas eroverheen en garneer de salade met tuinkers. Klaar!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest