sambal goreng tempeh kuukskes
Jaja.. Stiekem komen er steeds meer Indische gerechten op de blog. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor sambal goreng tempeh op het menu. Speciaal voor meatless monday!

Ik vind het zo heerlijk om te koken, maar toch blijft het spannend om Indisch te koken. Ik ben zo gewend dat het voor me wordt gemaakt, dat ik bang ben dat ik het niet goed genoeg kan en daarbij heb ik natuurlijk die kritische oma. Nou kwamen er twee vrienden eten waar ik Indisch voor wilde koken. Een van de twee had het verzoek om een aantal vegetarische dingen te maken. Daarom besloot ik tahoe boemboe bali en sambal goreng tempeh te maken. Het eerste recept had ik al wel eens gemaakt, maar tempeh had ik nog nooit op deze manier bereid.

sambal goreng tempeh kuukskes

Nadat ik het recept had gemaakt, heb ik hem door oma laten proeven. Zij vond hem erg lekker en mijn zusje trouwens ook. Dus ik heb genoeg zelfvertrouwen om het recept te plaatsen. Ook trouwens een beetje voor Romy. Voor haar moest ik natuurlijk vegetarisch koken, dus nou kan ze het thuis mooi ook zelf klaarmaken.

sambal goreng tempeh kuukskes

Op de foto is de sambal goreng tempeh een beetje uit elkaar gevallen. Ik vind dat zelf helemaal niet zo erg, maar normaal gesproken zijn het echt blokjes. Dan eet ik ze ook lekker als snack. Maar als het er bij jou dus een beetje ander uitziet dan op de foto, kan het kloppen, haha!

Sambal goreng tempeh – Indisch eten

 • 500 g tempeh (in reepjes of blokjes)
 • 2 rode pepers (zonder pitjes, in ringetjes)
 • 2 witte uien (gesnipperd)
 • 3 el sambal oelek
 • 1 tl laos
 • 6 el ketjap manis
 • 80 g goela djawa ((javaanse palmsuiker))
 • zonnebloemolie (om in te bakken)
 1. Verhit zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Frituur de tempeh blokjes in kleine porties tegelijk. Zo worden ze mooi knapperig. Laat de tempeh op keukenrol uitlekken.

 2. Doe een scheut olie in de koekenpan en bak hier de uien goudbruin in. Voeg dan de sambal, laos en pepers toe. Bak deze even goed mee.

 3. Voeg vervolgens de ketjap en palmsuiker toe aan het uienmengsel. Roer tot slot de gefrituurde tempeh door het geheel heen. Laat het geheel op een laag vuur goed doorbakken, want de smaken moeten goed in de tempeh trekken.

 4. Serveer bij lontong, witte rijst of snoep het zo op, hahaa!! selamat makan

sambal goreng tempeh kuukskes

Voor dit sambal goreng tempeh recept heb ik trouwens de Sambal oelek van de Samballerie gebruikt! Die vind ik erg lekker!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest