adventskalender met BOON bonen
Deze stamppot van truffelaardappels met de vegan nuggets van BOON, is een super feestelijk en gezond gerecht voor je vegan kerstdiner.

samenwerking: Hoe leuk is het, dat ik met recepten uit mijn eigen adventskalender, in de kalender van iemand anders kom te staan! BOON heeft me namelijk gevraagd om voor hun kalender een leuk recept te maken met een van hun producten! Nou was ik voor een van mijn dagen toch bezig met een vegan kerstdiner, dus het leek me onwijs leuk om met ze samen te werken.

stamppot truffelaardappels

Ik heb ervoor gekozen om te werken met de BOON nuggets met bite. nuggets van bonen, met een topping van quinoa. Nou ben ik eigenlijk helemaal geen fan van quinoa, maar op deze manier had ik het nog niet eerder geprobeerd, dus ik vond dat ik het een kans moest geven. En deze nuggets zijn echt lekker. Ik heb het hele pakje in een keer opgegeten, terwijl het eigenlijk twee porties zijn. Dus ze zijn sowieso goedgekeurd.

Maar ik heb ze natuurlijk niet alleen gegeten. Ik heb er, speciaal voor mijn eigen kalender, een stamppot bij gemaakt. En niet zomaar stamppot, maar een paarse hutspot. Met truffelaardappels. En boordevol andere lekkere groenten! Ik vind truffelaardappels zo leuk om hun kleur. De smaak vind ik niet heel anders dan gewone aardappelen, maar van de kleur word ik echt blij! En met die gezellige kleur van de BOON nuggets, wordt dit een heel feestelijk bordje met de kerst!

stamppot truffelaardappels en BOON nuggets

VEGAN: stamppot van truffelaardappels en BOON nuggets

calorieën (per portie stamppot): 230
eiwit (g): 6,5
koolhydraten (g): 45,3
vezels (g): 7,3
vet (g): 0,9

calorieën (per portie nuggets): 161
eiwit (g): 7,4
koolhydraten (g): 15,4
vezels (g): 5,2
vet (g): 6,6

 • 1 kg truffelaardappels
 • 125 g kikkererwten
 • 1 grote winterpeen
 • 2 rode uien
 • 100 g koolraap
 • 340 g BOON nuggets (2 verpakkingen)
 • olijfolie (om in te bakken)
 • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
 1. Schil de truffelaardappels en snijd ze in 2-3 stukken. Dit ligt eraan hoe groot de aardappels zijn. Die van mij waren vrij klein, dus ik sneed ze doormidden. Kook de truffelaardappels in ca. 15-20 minuten gaar. als je ze met een vork heel gemakkelijk kunt doorprikken, zijn ze gaar. 

 2. Snijd ondertussen de koolraap, winterpeen en uien in repen of kleine stukjes en bak deze met wat olie in de pan gaar. Je kun de groenten ook koken, maar ik vind bakken zelf veel lekkerder. 

 3. Als de aardappels klaar zijn, stamp je ze met de melk fijn. Als de aardappels wat droog blijven, doe je er wat meer melk bij. Roer vervolgens de gebakken groenten erdoorheen. Stamp ze niet mee, want dan worden alles paars. Laat de kikkererwten nog uitlekken en roer deze ook door de stamppot heen.

 4. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de nuggets 4-6 minuten op laag vuur. Je kunt ze ook in de oven, frietpan of airfryer bakken. Ik heb het in de gewone pan gedaan! Op de verpakkingen staat precies beschreven hoe je nog me kunt bereiden.

 5. Verdeel nu de stamppot en de nuggets over de borden. Smakelijk eten!

stamppot truffelaardappels met BOON nuggets

About Post Author

Facebooktwitterpinterest